Justinas Lapatinskas – atvirai apie dabartinį etapą: „Yra tamsių dienų, bet aš darausi laimingu žmogumi“

Žinomą dainininką, televizinių projektų bei realybės šou dalyvį Justiną Lapatinską gerbėjai myli ne tik dėl talento, kuriamos muzikos, bet ir nuoširdumo.

O šio šeštadienio TV3 kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ užkietėjęs dzūkas paatviraus ir apie savo mitybą. Pasirodo, kad ir kiek patiekalų beskanautų, jo širdžiai artimiausia išlieka džūkiška virtuvė.

Geros nuotaikos bei nuoširdaus juoko televizijos ekranuose nestokojantis žinomas vyras laidoje pasakos, kad iš tiesų jo gyvenime būna visokių dienų – ne viskas visada yra taip, kaip gali pasirodyti iš šono.

„Mane įkvepia gyvenimas. Aš darausi laimingu žmogumi. Žinoma, yra ir tamsių dienų. Visada jų būna, tačiau stengiuosi to neparodyti. Gyvenu, kaip sakau, su šviesa“, – laidoje kalbės atlikėjas.

Nors Justinas savo kasdienybę kuria nusiteikęs pozityviai, tačiau maisto, kaip šaltinio kurti gerai nuotaikai, jis neįvardina. Žinomam atlikėjui svarbiausia, kad maistas neštų naudą ir duotų energijos.

„Pirmiausia, maistas man yra energijos šaltinis. Nemanau, kad visada reikia valgyti skaniai, tik omarus ir panašiai. Maistas yra kuras mūsų kūnui“, – pasakos J. Lapatinskas.

Keliaudamas Justinas mėgsta paragauti ir svetimos kultūros virtuvės patiekalų. Tačiau kitaip nei daugelis yra pratę per atostogas, Justinas persivalgyti nemėgsta. Taip pat jis visuomet pagalvoja ir apie maisto švaistymą.

„Man patinka svečiose šalyse užsisakyti kažką skanaus, paskanauti neatrastų patiekalų. Tačiau kiekvieną dieną valgyti egzotišką maistą – ne man. Pavyzdžiui, viešint Paryžiuje, restorane užsisakėme paskanauti mažo vėžio.

Žinoma, tu gali pasiimti ir dvi lėkštes, bet aš nemėgstu švaistyti maisto. Svarbiausia yra paragauti, suprasti, koks to patiekalo skonis“, – laidoje kalbės Justinas.

Tačiau kad ir kiek žinomas vyras beskanautų neatrastų patiekalų, daugiausiai laimės jam teikia dzūkiška virtuvė.

„Vienas skaniausių patiekalų man – šviežios, iš kaimo atvežtos sutarkuotos bulvės su lepeškų (voveraičių – aut. past.) garnyru. Žinau, kad daug kas šio grybo nevertina, bet man jis labai skanus“, – atviraus žinomas muzikantas.

Tiesa, nors save vadina ganėtinai neišrankiu, vis dėlto yra ir tokių patiekalų, kurių žinomas vyras vengia. „Aš nesu žuvies mėgėjas – man nepatinka joje esančios ašakos.

Žinoma, yra žuvų ir be jų, bet pats žuvies kramtymas man atrodo toks popierinis. Tačiau mano žmona žuvį mėgsta. Aš jai visuomet ją pagaminu, bet man skaniau valgyti bulvinius patiekalus“, – kalbės J. Lapatinskas.

Užkietėjusio dzūko valgymo įpročius palaipsniui keičia gyvenimas kartu su žmona Migle. Kaip pats atlikėjas teigs, žmonos įtaka šioje sferoje yra teigiama, nes į savo racioną vyras įtraukia daugiau sveikesnių patiekalų.

„Dabar aš gyvenu šeimoje su moterimi, kuri yra savo virtuvės šeimininkė ir aš visiškai be sąžinės graužaties keičiu savo maisto racioną į sveikesnę pusę“, – šypsosis dainininkas.

Žinomas atlikėjas laidoje taip pat prisimins ir tas dienas, kuomet teko dalyvauti ne viename muzikiniame realybės šou. Tuomet suktis virtuvėje tekdavo labai retai, nes viskuo būdavo pasirūpinta iš anksto.

„Mityba visada būdavo aukščiausios klasės. Jeigu ateitum ten gyventi ir tik valgyti, tai drąsiai galėtum priaugti 20 kilogramų. Dalyvaujant tokiuose projektuose, pusryčiai – yra, pietūs – yra, vakarienė – yra. Viskas yra. Tau tereikia pasiimti mikrofoną ir dainuoti“, – laidoje kalbės pašnekovas.

Kol Justinas ir Ilona smagiai šnekučiuosis, „Kamado bono“ kepsninių meistras Robertas Svetlauskas savo studijoje paruoš jiems labai gardų ir sotų patiekalą – kiaulienos nugarinės kepsnius su Coleslow salotomis.

Ar šefo patiekalas patiks dainininkui? Ką J. Lapatinskas gamina kartu su dukromis? Apie ką šiandien svajoja žinomas vyras? Visa tai ir dar daugiau – jau rytoj.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 10 val. tik per TV3!

Raktažodžiai
Sidebar placeholder