Kada sūdyti vandenį makaronams: šefo atsakymas

Pasirodo, laikas turi reikšmės.

Makaronai yra universalus patiekalas, nes juos galima greitai ir lengvai paruošti, o jų skonis gali būti įvairus, priklausomai nuo padažo.

Paprastai ant pakuotės galima perskaityti, kaip virti makaronus, tačiau yra tam tikrų niuansų, apie kuriuos mažai kas žino, bet kurie gali turėti įtakos patiekalui.

Vienas iš tokių niuansų - kaip tinkamai pasūdyti vandenį makaronams: pasirodo, kad druskos į vandenį įpylimo laikas gali turėti didelės įtakos išvirtų makaronų skoniui.

Kaip rašo "Simply Recipes", pasak "Barilla" virėjo, geriausia sūdyti vandenį verdant - prieš pat pilant makaronus.

Pasak jo, jei druskos įbersite per anksti, ji sulėtins virimo procesą.

Be to, pasirodo, jei vanduo su druska bus verdamas per ilgai prieš verdant makaronus, susidarys didelė natrio koncentracija ir patiekalas bus persūdytas.

Kaip pabrėžia šefas, idealus druskos ir vandens santykis yra arbatinis šaukštelis litrui.

Jis taip pat pataria makaronus virti dideliame kiekyje vandens - 4 litrai vandens vienam makaronų pakeliui.

Jis taip pat pažymėjo, kad makaronų gabalėlio forma ir dydis neturi įtakos druskos kiekiui, tačiau verta atsižvelgti į padažą, su kuriuo patiekalas bus patiekiamas.

Kai kuriuose padažuose yra daugiau druskos, todėl jiems rekomenduojama naudoti mažiau druskos vandenyje.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder