Kad kukurūzai būtų skanūs, reikia rinktis jaunas burbuoles.
Požymiai, pagal kuriuos turėtumėte rinktis kukurūzus:
Tai rodo, kad kukurūzai yra švieži.
Kukurūzų grūdai turi būti pieno geltonumo spalvos ir minkšti liečiant.
Kad kukurūzų burbuolės iškeptų tolygiai, rinkitės vienodo dydžio.
Kiek laiko virti kukurūzus
Jaunos burbuolės užverdamos ir verdančiame vandenyje verdamos apie 15 minučių.
Po to ugnį galima išjungti ir palikti produktą tame pačiame vandenyje dar pusvalandžiui.
Seni, pernokę kukurūzai turi tamsius grūdus. Tokių kruopų virimo trukmė - nuo 40 minučių iki 2 valandų.
Greičiausias būdas išvirti saldžiuosius kukurūzus - virti juos 10 minučių verdančiame vandenyje.
Kaip virti kukurūzus, kad jie būtų minkšti, ką dėti
Kad kukurūzai pasirodytų saldūs ir minkšti, šeimininkės pataria į vandenį, kuriame verdami kukurūzai, įpilti pieno:
Šildant pieną jame esantys angliavandeniai suskyla, todėl kukurūzai tampa saldesni.
Įdėkite gabalėlį sviesto.
Vandenį rekomenduojama pasūdyti verdant pabaigoje, likus 5 minutėms iki virimo.
Paruoštus kukurūzus galima apibarstyti druska, tarkuotu sūriu, patepti sviestu arba augaliniu aliejumi.
Rašyti komentarą