Vištiena yra viena populiariausių mėsos rūšių šiais laikais. Ją lengva valgyti, greitai paruošti ir palyginti nebrangiai kainuoja.
Tačiau daugelis žmonių atsargiai žiūri į parduotuvėje pirktą vištieną, manydami, kad ji gali būti "prifarširuota" antibiotikų ir kitų pavojingų medžiagų.
Yra keli paprasti ir veiksmingi būdai, kaip namuose iš mėsos pašalinti hormonus ir antibiotikus.
Kaip atsikratyti antibiotikų vištienoje
Prieš kepant mėsą pamirkykite
Paukštieną (ar kitą mėsą) mirkykite vandenyje, paprastame arba mineraliniame, bent 1 valandą.
Galite pasiruošti marinatą: į vandenį įberkite šiek tiek druskos (3-4 valg. š.) arba citrinos sulčių (2-3 valg. š.), arba 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties - vanduo "ištrauks" kenksmingas medžiagas.
Prieš verdant nuo skerdenos ar mėsos pašalinkite odą ir riebalus - juose kaupiasi daugiausia kenksmingų medžiagų.
Rašyti komentarą