Kaip išsirinkti saldžiausius ir sultingiausius apelsinus: atkreipkite dėmesį į šiuos keturis požymius

Norėdami atpažinti tikrai geros kokybės vaisius, turite juos rinktis pagal kelis požymius, kurie reiškia, kad apelsinai yra prinokę, saldūs ir skanūs.

Apelsinai yra ne tik skanus ryškiaspalvis vaisius, bet ir tikras sveikas supermaistas. Štai kodėl daugelis žmonių mėgsta pirkti citrusinius vaisius, ypač šaltuoju metų laiku.

Mat jie stiprina imuninę sistemą ir pakelia nuotaiką. O kad netektų nusivilti pasirinktais vaisiais namuose, pasakojame, kaip išsirinkti tinkamus saldžius ir sultingus apelsinus.

Kaip nesuklysti ir išsirinkti skaniausius sultingus apelsinus

Pažymėtina, kad geriau rinktis vaisius ne tinkleliuose, kad galėtumėte vizualiai ir liečiant patikrinti apelsinų kokybę.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis apelsinus.

Išvaizda. Atkreipkite dėmesį, ar vaisius turi mažą įdubimą šone, jei toks yra, galite drąsiai paimti tokį vaisių. Jis bus saldus, sultingas ir be sėklų.

Svoris. Čia viskas paprasta - kuo sunkesnis apelsinas, tuo daugiau jame sulčių. Jei vaisius lengvas, jis gali būti sausas ir nelabai saldus.

Skonis. Prinokę apelsinai turi ryškesnį gaivų aromatą. Neprinokę vaisiai praktiškai neturės kvapo, greičiausiai bus rūgštūs ir beskoniai.

Žievė. Jei žievelė plona ir lygi, tokį apelsiną galima drąsiai dėti į krepšelį, jis bus prinokęs ir saldus. Neimkite vaisių su stora nelygia žievele, jie nebus labai saldūs. 

Žalsva žievelė rodo, kad vaisius neprinokęs. Prinokę apelsinai yra ryškiai oranžinės spalvos. Jei apelsino žievelė pernelyg blizganti, vaisius galėjo būti apdorotas vašku.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder