Kaip kasdienis avokadų valgymas daro įtaką jūsų mitybos kokybei

Geriau laikydamiesi mitybos rekomendacijų, žmonės gali sumažinti riziką susirgti lėtinėmis ligomis ir pailginti sveiko gyvenimo trukmę.

Pensilvanijos mitybos mokslų departamento mokslininkai nustatė, kad suvalgius vieną avokadą per dieną galima pagerinti bendrą mitybos kokybę.

"Avokadai yra maistingųjų medžiagų turtingas maistas, kuriame gausu skaidulinių medžiagų. Norėjome išsiaiškinti, ar reguliarus avokadų vartojimas lems geresnę mitybą", - sakė viena iš tyrimo autorių Christina Petersen, rašo Medicalxpress.

Iš viso tyrime dalyvavo 1008 žmonės. "Nustatėme, kad dalyviai, kurie kasdien suvalgydavo po avokadą, gerokai dažniau laikėsi mitybos rekomendacijų", - sakė Petersen.

Ji paaiškino, kad tai gali padėti žmonėms laikytis mitybos rekomendacijų ir pagerinti mitybos kokybę.

"Nustatėme, kad dalyviai avokadus naudojo kaip kai kurių nesveikų maisto produktų, turinčių daug rafinuotų grūdų ir natrio, pakaitalą", - sakė Petersen.

"Pagerindami mitybos rekomendacijų laikymąsi, galime padėti sumažinti riziką susirgti lėtinėmis ligomis ir pailginti sveiko gyvenimo trukmę", - pažymėjo ekspertas.

Avokadų nauda sveikatai

Avokadas yra kone populiariausias pastarųjų metų supermaistas: jei anksčiau dauguma žmonių jį matydavo tik suši arba kaip salotų dalį, tai dabar jis yra viena iš pagrindinių "sveikos lėkštės", rekomenduojamos visavertei mitybai, sudedamųjų dalių.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder