Kaip pasigaminti itin traškias bulves: prisiminkite šią paprastą gudrybę

Iš daržovių būtina pašalinti krakmolo perteklių.

Jei mėgstate itin traškias bulves, šis nesudėtingas, bet labai veiksmingas triukas padės tai padaryti.

Kaip rašo "The Daily Meal", jums tereikės dubens su lediniu vandeniu. Supjaustykite bulves griežinėliais ir prieš kepimą įmeskite jas į vandenį.

Pamirkius griežinėliais supjaustytas bulves lediniame vandenyje, iš jų bus pašalintas krakmolo perteklius, todėl bulvės bus labai, labai traškios. Net kelias minutes palaikius šaltame vandenyje, daržovės atsikratys dalies krakmolo. Išmirkytas bulves reikia nusausinti ir paruošti kepimui.

Verta paminėti, kad griežinėliais pjaustytų bulvių mirkymas lediniame vandenyje dažnai naudojamas norint iškepti traškiausias bulvytes, tačiau tai gali būti naudinga bet kokios rūšies bulvėms. Krakmolo pertekliaus pašalinimas padės išvengti bulvių minkštumo ir lipnumo.

Nacionalinės medicinos bibliotekos paskelbtame tyrime teigiama, kad bulvėse esantį krakmolą suaktyvina šiluma ir drėgmė. Kaitinamas jis suminkštėja vykstant procesui, vadinamam želatinizacija.

Tuomet šios krakmolo granulės padidėja, sprogsta ir sutirštėja, todėl bulvės tampa lipnios. Dėl šios priežasties šalta ledinio vandens temperatūra gali padėti šioms krakmolo ląstelėms "užsidaryti" prieš gaminant maistą.

Be to, per didelis krakmolo kiekis gali net trukdyti bulvėms tolygiai išvirti. Jei bulvėse bus mažiau krakmolo, jos bus ne tik traškesnės, bet ir daug geriau iškeps bei išvirs nesulipusios.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder