Kaip plauti grybus, kad nesugestų: šefas pateikė atsakymą

Grybus geriausia valyti tik tada, kai ketinate juos naudoti.

Grybai nuo seno yra kiekvieno stalo dalis - jie marinuojami, kepami, kepami ir troškinami. Nepaisant tokio populiarumo, ne visos šeimininkės žino, kaip tinkamai nuvalyti grybus nuo nešvarumų.

Garsi virtuvės šefė Freda Thiess leidiniui "Southern Living" sakė, kad viskas priklauso nuo šio produkto rūšies, o kartais net nuo gaminimo būdo.

"Jei naudojate valgomuosius grybus, užaugintus rąste arba medžio drožlėse, pavyzdžiui, šitake grybus, geriausia būtų tiesiog nupjauti kotelio apačią ir tada nuvalyti juos popieriniu rankšluosčiu", - pažymėjo ji.

Tuo tarpu komerciškai auginamus pievagrybius galima tiesiog sausai nušluostyti popieriniu rankšluosčiu. Tačiau tai darant svarbu, kad ant jų neliktų komposto dalelių.

FDA teigimu, visus "namuose užaugintus arba maisto prekių parduotuvėje ar ūkininkų turguje įsigytus maisto produktus" reikėtų kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu, tačiau įdomu, ar grybai nesušals.

Virtuvės šefo teigimu, svarbiausia yra laikas. Ji rekomenduoja komposte užaugintus grybus greitai nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti, o tada supjaustyti griežinėliais ir iš karto virti.

Tai ne tik sumažins per maistą plintančių ligų tikimybę, bet ir užtikrins, kad nenukentės jų skonis.

Apskritai grybus geriausia valyti tik tada, kai ketinate juos naudoti. Priešingu atveju jie turės laiko sugerti vandens perteklių, jei bus nuplauti.

"Jei bandote troškinti griežinėliais supjaustytus nuplautus grybus, gaminimo procesas užtruks ilgiau. Nuplautus nesupjaustytus grybus reikėtų nusausinti ir supjaustyti griežinėliais prieš pat gaminimą", - pridūrė Thiess.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder