Karališkosios šventinės salotos: įspūdingos ir skanios!

Šventinės skanios daugiasluoksnės salotos, pagamintos iš nebrangių produktų.

Produktai:

  • Virtos bulvės - 2 vnt.
  • Virtos morkos - 1 vnt.
  • Svogūnas (geriausia raudonas) - 1 vnt.
  • Nedideli švieži agurkai - 2 vnt.
  • Virti vištų kiaušiniai - 3 vnt.
  • Virti putpelių kiaušiniai - 4-5 vnt.
  • Kiaulienos kumpis - 200 g
  • Rūkytos kiaulienos (supjaustytos) - 100 g
  • Kietasis sūris - 100 g
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Majonezas
  • Salotų lapai - 4-5 vnt.
  • Petražolių ir krapų žalumynai - po 2 šakeles

Kaip paruošti šventines sluoksniuotas salotas:

  1. Nulupkite daržoves ir kiaušinius. Agurkus taip pat galima nulupti.
  2. Gilią salotinę išklokite maistine plėvele.
  3. Patepkite paviršių majonezu. Pirmą sluoksnį sutarkuokite morkas stambia tarka, pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite majonezu.
  4. Tada ant stambios tarkos sutarkuokite sūrį ir kiaušinio baltymą. Aptepkite majonezu. Trynius kol kas atidėkite į šalį. Prieš tepdami majonezu, sluoksnius šiek tiek paspauskite delnu.

Kiti sluoksniai:

  1. Kubeliais supjaustyti agurkai ir svogūnai žiedais. Aptepkite majonezu.
  2. Dėkite kubeliais supjaustytą kumpį, majonezą ir ant viršaus užberkite stambiai tarkuotų bulvių. Bulves pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užspauskite.
  3. Išklokite lėkštę salotų lapais, atsargiai apverskite salotinę ir nuimkite foliją. Ant sluoksniuotų salotų viršaus pabarstykite smulkiai tarkuotus trynius.
  4. Sluoksniuotas salotas papuoškite kiauliena, putpelių kiaušiniais, morkų žiedais ir žolelėmis. Palikite salotas 1-2 valandas šaltai.
  5. Šventinės sluoksniuotos salotos "Karališkoji mantija" paruoštos.

Gero apetito!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder