Kardiologai įvardijo maisto produktus, kurių geriau nevalgyti, ir atskleidė priežastis

(1)

Jie pažymėjo, kad šiuos maisto produktus galima valgyti retkarčiais, bet ne reguliariai.

Dauguma žmonių žino, kad tam tikri mitybos įpročiai ir tam tikras gyvenimo būdas labai kenkia širdžiai.

Tačiau jei jums rūpi širdies sveikata, Amerikos širdies asociacijos rekomendacijos dėl mitybos ir gyvenimo būdo jums bus labai naudingos. Specialistai visų pirma įvardijo, kokių produktų geriausia nevalgyti 99 proc. atvejų, rašo "Buzzfeed".

Nors nė vienas iš šių maisto produktų jūsų nenužudys, jei valgysite retkarčiais, kardiologai teigia, kad tai yra tie maisto produktai, kurių jie niekada nevalgo.

Stanfordo universiteto kardiologė daktarė Eleonora Levin (Eleanor Levine) sako niekada nevalganti kepenų.

"Kepenys yra organas, kuriame yra labai daug riebalų. Aš apskritai vengiu raudonos mėsos, nes joje labai daug sočiųjų riebalų ir transriebalų, o sotieji riebalai ne tik kenkia širdžiai, bet ir gali sukelti osteoporozę.

Kepenys ypač kenksmingos, nes jos taip pat yra toksinus filtruojantis organas, todėl bet kokie toksinai dažniausiai tiesiog lieka jose", - išsamiai paaiškino specialistė ir pridūrė, kad vaikystėje valgydavo kapotas kepenis, tačiau tapusi gydytoja to nebedaro.

Mineapolio kardiologė daktarė Elizabeth Clodas sako, kad ji bet kokia kaina vengia dešrelių pusryčiams. "Jose daug natrio (kuris didina kraujospūdį) ir daug sočiųjų riebalų, kurie didina cholesterolio kiekį kraujyje", - aiškina ji.

Clodas priminė, kad Pasaulio sveikatos organizacija visus perdirbtus mėsos produktus, įskaitant dešreles, kumpį ir lašinius, priskiria kancerogenams.

Jei vis dar valgote netikrą sviestą, laikas liautis, nes margarinas yra kategoriškai blogas. "Teoriškai margarinas atrodo puiki idėja, tačiau paaiškėjo, kad jis toks pat blogas kaip ir sviestas", - sakė Niujorko universiteto "Langone Health" kardiologė daktarė Harmony Reynold.

"Tyrimas parodė, kad per 16 tyrimo metų suvalgius kiekvieną valgomąjį šaukštą margarino per dieną mirties tikimybė vidutiniškai padidėjo 6 proc.

Alyvuogių aliejus yra geresnis, ir kiekvienas valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus buvo susijęs su 4 proc. mažesne mirties rizika. Savo pacientams patariu naudoti alyvuogių aliejų visada, kai tik įmanoma, net kiaušiniams ar skrebučiams kepti, - sakė jis.

Kitas maistas, kurio reikėtų vengti, yra kepsniai. "Aš vengiu labai riebios raudonos mėsos, pavyzdžiui, marmurinio kepsnio, nes jame labai daug sočiųjų riebalų", - sakė daktaras Leonardas Lilly, Brighamo ir moterų ligoninės kardiologijos skyriaus vadovas.

Džono Hopkinso universiteto kardiologė daktarė Françoise Marvel sakė, kad paprastai pusryčiams vengia šoninės.

"Šoninė yra stipriai perdirbtos raudonos mėsos pavyzdys, turintis daug sočiųjų riebalų ir didinantis "blogojo" cholesterolio, kuris siejamas su padidėjusia širdies priepuolio ir insulto rizika, lygį, - aiškino specialistė.

Kepta vištiena gali būti madinga šių dienų meniu, tačiau ji kenkia jūsų širdžiai. "Vienintelis maistas, kurį retai valgau, yra kepta vištiena.

Reguliariai valgant keptą maistą padidėja širdies ir kraujagyslių ligų ir insulto rizika, nes organizme padaugėja sočiųjų ir transriebalų", - sakė Hjustono kardiologas daktaras Sandžajus Maniaras (Sanjay Maniar).

"Puikų skonį galite išgauti pridėję šviežių prieskoninių žolelių ir vištieną ne kepdami, o kepdami ant grotelių arba keptuvėje", - patarė Maniaras.

Dr. Džeinės Morgan, Atlantoje dirbančios kardiologės, teigimu, daugelis koldūnų kepami aliejuje, kuriame yra transriebalų, todėl jie sunkiai veikia širdį.

"Transriebalai didina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, prisideda prie antrojo tipo diabeto, širdies ligų ir insulto", - sakė Morgan. "Transriebalai etiketėse dažnai "užmaskuojami" kaip iš dalies hidrinti aliejai, todėl skaitykite etiketes ir venkite jų", - patarė ekspertas.

Pasak daktaro Jameso Udelsono, Tuftso medicinos centro kardiologijos skyriaus vadovo, virtos dešros taip pat geriau nevalgyti.

Jei bet kurį iš šių maisto produktų valgysite retkarčiais, viskas bus gerai. Juk kas gali atsisakyti gabalėlio šoninės ir šviežios bandelės? Tačiau darykite tai, ką pataria šie kardiologai - venkite jų, kai galite.

Kaip išsaugoti sveiką širdį

Norėdami išvengti širdies ir kraujagyslių ligų ir džiaugtis sveika širdimi iki pat senatvės, turite tinkamai rūpintis šiuo organu nuo ankstyvo amžiaus.

Kardiologai teigia, kad yra kasdienis įprotis Nr. 1, kuris padės užtikrinti, kad jūsų širdis gautų visas jai reikalingas maistines medžiagas.

Pasak Minesotos prevencinės kardiologijos klinikos įkūrėjos Elizabeth Clodas, "sveikos širdies" paslaptis - subalansuota mityba.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder