Kardiologai įvardijo 1 ingredientą, kurio turėtumėte dėti į kavą

Po rytinio puodelio kavos ekspertai siūlo pasivaikščioti arba atlikti lengvą mankštą.

Daugeliui iš mūsų puodelis kavos yra būtina rytinės rutinos dalis. Tiesa, kad kava suteikia mums energijos, kai esame vangūs, ir padeda išlikti budriems.

Leidinys well+good rašo, kad šis rytinis gėrimas naudingas širdžiai.

Džono Hopkinso medicinos universiteto duomenimis, žmonės, kurie per dieną išgeria nuo vieno iki dviejų puodelių kavos, sumažina širdies ligų ir širdies nepakankamumo riziką.

Ir yra vienas ypatingas ingredientas, kuris gali padidinti kavos puodelio vertę - kakava.

Žmonės, kurie geria kavą ir kakavą gyvena ilgiau nei tie, kurie jos negeria

2022 m. sausio mėn. žurnale "European Journal of Preventive Cardiology" paskelbtame tyrime mokslininkai nustatė, kad iki trijų puodelių kavos per dieną gali sumažinti mirties nuo širdies ligų ir insulto riziką.

Tačiau Nikki Barth, medicinos mokslų daktarė, kardiologė, besispecializuojanti širdies nepakankamumo ir širdies transplantacijos srityje Viktoro Čango širdies tyrimų institute. įspėja, kad tai nereiškia, jog kavą turėtumėte gerti visą dieną.

"Jūsų patiriama nauda priklauso nuo dozės, o naujausių tyrimų duomenimis, optimaliu kiekiu laikomas vienas-trys puodeliai", - sako ji. "Jei jų bus daugiau, galite sau pakenkti."

Iš prigimties kava yra nekaloringas gėrimas, tačiau jei į ją dedate grietinėlės, cukraus ir kitų priedų, kalorijų tikrai netrūksta.

Dr. Barthas sako, kad tai gali turėti neigiamos įtakos širdies sveikatai, jei nesate atsargūs.

"Pavyzdžiui, kava su grietinėle, saldikliais ir sirupais dažnai turi tiek pat kalorijų, kiek ir pagrindinis patiekalas", - sako ji. Dar daugiau:

"Cukrus, dirbtiniai sirupai ir saldikliai dažnai turi uždegiminį poveikį ir taip panaikina pačios kavos naudą. Norėdami gauti kuo daugiau naudos, venkite šių neprivalomų priedų."

Miko priduria, kad kiti aromatiniai priedai taip pat gali būti žalingi širdies sveikatai:

"Į kavą vengčiau dėti pieno produktų, kokosų aliejaus ar sviesto - visuose šiuose produktuose yra daug sočiųjų riebalų, todėl jie gali padidinti širdies ligų riziką."

"Ieškokite kakavos miltelių, kuriuose yra 4 % natūraliai išlikusių kakavos flavonoidų, - sako daktaras Barthas.

"Be to, įsitikinkite, kad pirmasis ingredientas yra kakava, o ne cukrus. Ir įsitikinkite, kad ji nesaldinta."

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder