Kepti, nuostabaus skonio ricotta makaronai
Jums reikės:
30g oregano
3 skiltelių česnako
alyvuogių aliejaus
raudonojo vyno acto
400g vynuoginių pomidorų
1 raudonosios paprikos
1 geltonosios paprikos
1 svogūno
2 raudonųjų čili pipirų
1 šaukštelio kaparėlių
250g ricotta sūrio
450g makaronų
30g parmezano tipo sūrio
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Nuskinkite oregano lapelius, sutrinkite į košelę, pagardinkite druska.
Nulupkite ir sutrinkite svogūną, pagardinkite 3 šaukštais alyvuogių aliejaus ir 1 šaukšteliu acto. Pagardinkite pipirais.
Perpjaukite pomidorus, stambiai supjaustykite paprikas, svogūną, supjaustykite čili pipirus ir sudėkite į didelį kepimo indą su kaparėliais.
Supilkite paruoštą aliejų ir sumaišykite.
Palikite šiek tiek vietos indo centre, įdėkite ten ricotta sūrį ir ištrinkite likusiu aliejumi. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite kepti į orkaitę apie 50 minučių.
Kai liks 10 minučių, išvirkite makaronus pagal instrukcijas.
Nupilkite makaronų vandenį į ir jį atidėkite.
Sumaišykite makaronus su iškepusiu ricotta sūriu ir daržovėmis. Įpilkite šiek tiek makaronų vandens ir sumaišykite.
Patiekite su likusiais oregano lapeliais ir parmezano tipo sūriu.
Rašyti komentarą