Kodėl geriau nevalgyti lašinių su česnaku ir kiek jų galima suvartoti per dieną: mitybos specialisto atsakymas

(9)

Papasakosime, kuo naudingi lašiniai, koks jų kiekis laikomas saugiu ir kam geriau jų visai atsisakyti.

 

Ar galima valgyti lašinius - nauda ir žala

Mitybos specialistė Liudmila Gončarova sako, kad lašiniai yra labai naudingas produktas, nes tai grynas cholesterolis, kuris stiprina mūsų ląsteles. Jis atstato mūsų kraujagysles.

Pasak L. Gončarovos, lašiniai padeda užtikrinti hormoninio fono harmoniją. Tai reiškia stabilų endokrininės sistemos, kraujagyslių, nervinio audinio darbą. Ir atitinkamai psichinę pusiausvyrą bei atsparumo stresui buvimą.

Ekspertė taip pat atkreipė dėmesį į tai, kiek lašinių galima suvalgyti vienu metu - Gončarova pataria naudoti 50 g jų kiekį vieno valgymo metu.

Tačiau tai taip pat reikėtų daryti teisingai.

Kaip ir kam negalima valgyti lašinių

Gončarova sako, kad yra sąlygos, kad lašiniai nepakenktų. Jo reikėtų vartoti apie 50 g kiekį. Ir atskirai valgyti.

Nurodymai yra tokie:

Plonai supjaustykite. Su žalumynais, su šviežiu agurku, alyvuogių aliejumi arba bet kokiu nerafinuotu aliejumi.

Gončarova pažymėjo, kad pageidautina, jog lašiniai būtų ne rūkyti, ne marinuoti, o mažai sūdyti arba visai nesūdyti.

Jei lašinius valgysite su česnakais, barščiais, su bandelėmis ir kitais produktais - jie bus blogai virškinami. Ir tai bus jums kenksminga.

Ypač, sergantiems tam tikromis ligomis: širdies ir kraujagyslių ar dar kokiomis nors. - Ekspertė pridūrė.

Jei labai norite, 50 galima suvalgyti du kartus per dieną. Tačiau su sąlyga, kad pertrauka tarp šių valgymų bus keturios valandos.

Kalbėdama apie tai, kokiu paros metu geriau valgyti lašinius, Gončarova sakė, kad juos reikia valgyti tada, kai norisi, ir tada, kai norisi saldžiai.

Kai esate susinervinęs, turėtumėte valgyti ne visokius saldumynus ir zefyrus prie kavos, o lašinius. Organizmas mums sako: "Man trūksta riebalų".

O mes tai neteisingai suprantame, nes esame pripratę prie savo nervų sistemos kaip prie narkotikų - prie cukraus.

Mitybos specialistė taip pat pažymėjo, kad lašinius reikėtų valgyti be duonos, česnako ir be alkoholio.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder