Maisto gaminimas yra gana subtilus mokslas, kuriame netoleruojami klaidingi skaičiavimai. Štai 8 klaidos, kurias dažnai daro kepimo mėgėjai.
Netikslios proporcijos
Jei sudedamąsias dalis dedate "iš akies", jums gali nepasisekti.
Jei miltų dėsite per daug, tešla bus per standi, o taupydami kiaušinius blynus paversite gremėzdiška tešla.
Prastai išsijoti miltai
Bet kokios rūšies tešlai miltus patartina persijoti.
Dėl šios procedūros miltai prisotinami deguonies, kepiniai tampa švelnūs, taip pat iš jų pašalinami nešvarumai.
Persijokite raugą kartu su miltais, kad jis tolygiai pasiskirstytų.
Neteisingas sodos ir kepimo miltelių naudojimas
Ne visi virėjai žino, kuo skiriasi kepimo soda nuo raugo.
Šie ingredientai yra labai svarbūs tešlai pakilti ir turi būti naudojami teisingai.
Geriamąją sodą galima naudoti su rūgščiomis sudedamosiomis dalimis, pavyzdžiui, kefyru ar grietine.
Naudokite raugą kepiniams be pieno.
Netinkama temperatūra
Daugumos rūšių tešlą, išskyrus duonos, prieš tai išimkite iš šaldytuvo.
Kiaušiniai, pienas ir grietinė turi būti kambario temperatūros, kad jie tolygiau iškeptų.
Tinkama temperatūra ypač svarbi blynams ir blyneliams.
Neteisingas maišymo eiliškumas
Dauguma kepinių nepavyks, jei visus ingredientus tiesiog sumaišysite.
Laikykitės recepte nurodytos veiksmų sekos, kitaip tešla nepavyks.
Sausainių ir keksiukų atveju skysti ir sausi ingredientai sumaišomi atskirai ir tik tada sujungiami.
Jei recepte nurodyti plakti kiaušinių baltymai, įmaišykite juos į tešlą pačioje pabaigoje, kitaip ji susitrauks.
Perdžiūvusios mielės
Mielinei tešlai labai svarbus mielių galiojimo laikas. Jei mielės yra pasenusios, jos nesuaktyvėja ir tešla nepakyla, o jos turi nemalonų mielių skonį.
Be to, atvirų mielių galiojimo laikas baigiasi dar greičiau.
Jei mielinę tešlą ruošiate retai, mieles pirkite mažuose paketėliuose.
Neįkaitinta orkaitė
Kad gaminiai iškeptų tolygiai, prieš dėdami tešlą būtinai įkaitinkite orkaitę. Jei pradėsite kepti šaltoje orkaitėje, tešla neiškils.
Orkaitės atidarymas
Jei nerimausite dėl tešlos ir dažnai ją tikrinsite orkaitėje - gali būti, kad kepiniai bus standūs ir sukris.
Orkaitėje kepami sausainiai tikrai nemėgsta būti trikdomi.
O sausainiams šviežias oras kepimo metu yra ypač kenksmingas.
Todėl nežiūrėkite į orkaitę per dažnai.
Negalima užminkyti tešlos - ką daryti / nuotrauka depositphotos.com
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Kaip išsaugoti voveraičių naudingas savybes (+ receptas)
- Išbandykite tris gurmaniškus sumuštinių receptus:
- 4 patarimai, kurie padės namuose lengvai ir greitai paruošti Benedikto kiaušinius
- Itališkas gardėsis – panfortė: kalnas riešutų, džiovintų vaisių ir uogų
- Labai greitai paruošiami obuolių sausainiai prie kavos. Išbandykite, tai itališkas receptas!
- 5 marinatai, puikiai tinkantys lašišai
Rašyti komentarą