Soda

Kodėl sovietiniu laikotarpiu į arbatą dėjo sodos: tų laikų geležinkelio palydovių patarimai

(9)

Praeities įpročiai dažnai kelia daug klausimų šiuolaikinei kartai. Vienas iš jų - kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėdavo sodos?

Sunku įsivaizduoti, kaip tokį dalyką apskritai buvo galima gerti, tačiau šis veiksmas turėjo svarbiausią praktinę naudą.

Kodėl SSRS į arbatą dėjo sodos ir ką tai pakeitė

Sovietų Sąjungoje sodos į arbatą buvo dedama dėl kelių priežasčių.

Pirma, toks arbatos virimo būdas padėjo suminkštinti vandenį. Jo kietumas buvo dažna tendencija dėl didelio kiekio mineralinių medžiagų, pavyzdžiui, kalcio ir magnio, požeminiuose vandeninguose sluoksniuose.

Dėl šių mineralų vamzdžiuose ir prietaisuose galėjo susidaryti apnašų.

Pridėjus geriamosios sodos, arbata tapo skanesnė.

Antra, valgomosios sodos įmaišymas taip pat buvo laikomas tam tikru tradiciniu receptu, perduodamu iš kartos į kartą.

Kai kurie žmonės teigė, kad dėl to arbata tapo sodresnė ir aromatingesnė.

Taip pat buvo tikima, kad soda padeda atsikratyti arbatos kartumo.

Apskritai sovietmečiu tai buvo gana paplitusi praktika ir arbatos gėrimo kultūros dalis.

Kiek sodos dėti į arbatą ir ar saugu tai daryti

Jei abejojate, ar galite gerti arbatą su soda, nebijokite.

Tai visiškai saugu, be to, prideda unikalių skonio natų. Vieniems šis derinys gali patikti, o kiti mieliau geria arbatą be priedų. 

Taip pat kyla klausimas dėl dozavimo - kiek sodos dėti į arbatą.

Čia nėra vieno universalaus atsakymo.

Kai kuriais atvejais užtenka žiupsnelio, kad būtų pašalintas kartumas.

Bendra rekomendacija - ketvirtis arbatinio šaukštelio 2 litrams vandens.

Ekrano nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder