Kopūstai, kiaušiniai, džiūvėsiai - štai ir viskas, ko reikia idealaus greito užkandžio paruošimui
Trumpo terminio apdorojimo dėka, kopūstai išsaugo beveik visas savo gerasias savybes, o tai labai svarbu, nes kopūstai turi daug vitaminų, ląstelienos, mineralinių druskų, o visa tai labai naudinga mūsų organizmui.
Todėl kaišinyje keptas kopūstas – tai ne tik sotus, greitas, nebrangus, bet ir naudingas patiekalas.
Ingredientai:
– 1 nedidelė baltagūžio kopūsto galvutė (iki 1 kg)
– 3 kiaušiniai
– Džiūvėsiai paniravimui
– Druska, pipirai pagal skonį
– Saulėgrąžų aliejus kepimui
PARUOŠIMAS:
1. Pagrindinė tokių kopūstų paruošimo paslaptis – teisingas supjaustymas. Koto visiškai išpjauti negalima. Reikia nupjauti tik matomą dalį. Kad nenubyrėtų lapai. Gūžę supjaustyk dalimis.
2. Blanširuok kopūstą pasūdytame vandenyje 5 minutes. Tada truputį atvėsink.
3. Kiaušinius suplak, pasūdyk ir papipirink pagal skonį. Kiekvieną kopūsto dalelę pamirkyk kiaušinyje, po to džiūvėsiuose, po to vėl kiaušinyje ir dėl į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
4. Kepk, kol apskrus iš kiekvienos pusės.
Dabar tai yra vienas iš mano mėgiamiausių patiekalų su kopūstais. Toks užkandis puikiai tinka su bet kokiais žalumynais arba padažu, pavyzdžiui, grietinės su česnaku.