Labai skanus arbatos pyragas su uogiene: kepimas iš to, ką visada turite po ranka

Arbatos pyragas - neįprastas, bet labai paprastas desertas.

Arbatos pyragas yra labai neįprastas ir paprastas desertas, gaminamas iš paprastos juodosios arbatos. Įdaras paprastai būna uogienė arba riešutai.

Tokie pyragaičiai labai praverčia, kai virtuvėje nėra nieko kito, išskyrus miltus, arbatą ir uogienės likučius, bet norisi ko nors saldaus.

Arbatos pyragas su uogiene ir kiaušiniu

Kvietiniai miltai - 300 gr.

Stipri juodoji arbata - 200 gr.

Džemas - 170 gr.

Cukrus - 180 gr.

Didelis kiaušinis - 1 kiaušinis.

Saulėgrąžų aliejus - 2 šaukštai.

Soda arba kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Gaminimas

Užplikykite 200 g stiprios juodosios arbatos. Dubenyje plakite cukrų ir kiaušinį, kol kiaušinis taps putotas. Kuo geriau išplakamas kiaušinis, tuo pyragas bus purus.

Nuolat maišydami supilkite karštą arbatą į plaktą kiaušinį. Maišykite, kad kiaušiniai nesusitrauktų.

Supilkite saulėgrąžų aliejų ir uogienę, išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet suberkite persijotus miltus ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės.

Pačioje pabaigoje įberkite sodos arba kepimo miltelių.

Ištepkite kepimo indą riebalais ir supilkite į jį tešlą. Pyragą kepkite 40 minučių 180° temperatūroje. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas paruoštas. Jei pyrago viršus rudas, o vidus drėgnas, uždenkite jį folija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder