Jums reikės:
Padažui paruošti:
- 400g pjaustytų pomidorų skardinėje
- 1 šaukštelių prieskonių mišinio
- 2 žiupsnelių cukraus
- 1 česnako skiltelės
- 200g supjaustyto mozzarella tipo sūrio
- druskos, pipirų
- Tešlai paruošti:
- 300g savaime kylančių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltų
- ½ šaukštelio druskos
- 300g natūralaus jogurto
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 220C, įdėkite dvi kepimo skardas, jog pašiltų.
Pagaminkite padažą. Sudėkite pomidorus, prieskonius, cukrų į gilų puodą. Nulupkite ir sutarkuokite česnaką, sudėkite viską į puodą. Leiskite mišiniui kepti apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Supilkite jogurtą ir išmaišykite šakute. Perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, suformuokite iš tešlos kamuoliuką. Padalinkite tešlą į keturias dalis ir iškočiokite picos formos pagrindą.
Ištraukite įkaitintas kepimo skardas, ant jų sudėkite picos tešlas. Kepkite 3-4 minutes, kol pradės kilti. Išimkite iš orkaitės.
Tepkite pagamintą padažą ant picos pagrindo, pagardinkite mozzarella, juoduoju pipiru, prieskoniais. Kepkite dar 5 minutes, kol picos kraštai taps traškūs.
Rašyti komentarą