Militos Daikerytės slaptas šeimos receptas: į vaikystę Dzūkijoje sugrąžinantys varškės „blynukai“

Atlikėjos, verslininkės Militos Daikerytės kasdienėje mityboje retai išvysime miltinius patiekalus, tačiau vienam receptui ji daro išimtį. Tai iš kartos į kartą jos šeimos moterų Dzūkijoje gaminami varškės blyneliai, pagardinti namine uogiene.

Šiam receptui gaminti Milita renkasi tik lietuviškų prekių ženklų produktus, kuriuos galima rasti „Rimi“ parduotuvėse. Juos pastebėti dabar dar paprasčiau, nes kiekvienos kategorijos lentynose jie pažymėti „Su meile iš“ ženklu. 

„Yra receptas, kuris mane sugrąžina į vaikystę. Perduotas iš močiutės lūpų mamai, o šios lūpų – man, šis receptas nepalieka abejingų. Tai dzūkiški varškės blynukai, kuriems produktus, palaikydama vietinius gamintojus, renkuosi tik iš lietuviškų prekinių ženklų.

Visus juos radau „Rimi“ parduotuvėje, kur jie nuo šiol pažymėti „Su meile iš“ ženklu. Kviečiu nepraleisti progos palaikyti lietuvišką produkciją ir išbandyti receptą, patikrintą net trijų kartų“, – sako Milita Daikerytė.

Varškės „blynukai“ pagal Militą Daikerytę

Patiekalui reikės:

0,5 kg 9 procentų riebumo varškės;

3 kiaušinių;

4-5 šaukštų miltų;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio kepimo miltelių (jei norisi puresnių blynelių);

2 šaukštų cukraus;

sviesto kepimui;

grietinės ir uogienės – padažui;

Gaminimo eiga

Gerai sutrinkite varškę maišytuvu iki vientisos masės. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, supilkite juos į varškę ir gerai išmaišykite.

Įsijokite į tešlą miltus, kepimo miltelius, vėl gerai išmaišykite. Suplakite baltymus su žiupsneliu druskos, įmaišykite juos į tešlą.

Gerai įkaitinkite keptuvę su sviestu, suformuokite blynelius, tada sumažinkite kaitrą ir apkepkite, uždengę dangčiu, abi puses.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder