Mokteiliai vėlyvos vasaros vakarams: garsių kokteilių nealkoholinės alternatyvos

Kol vasara dar džiugina šiltais vakarais, kviečiame juos išnaudoti ragaujant šią vasarą ypač išpopuliarėjusius mokteilius. Mokteilis – tai alkoholinių kokteilių alternatyva be alkoholio – tikras šio karštojo sezono atradimas.

Išbandykite net 4 mokteilių – populiariausių alkoholinių kokteilių versijų – receptus, kuriais dalijasi elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“.

Jeigu pavadinimą „mokteilis“ išgirdote pirmą kartą – nenustebkite, greičiausiai daugeliui tai nauja ir negirdėta sąvoka. Žodis „mokteilis“ išpopuliarėjo šią vasarą, tačiau verta jį prisiminti – nealkoholinių kokteilių populiarumas ir įvairovė auga. Mokteiliai leidžia saugiai ir sveikai mėgautis populiarių alkoholinių kokteilių skoniais – tik be alkoholio.

„Pastebime, kad tradiciniai nealkoholiniai gėrimai, tokie kaip alus, šią vasarą užleidžia vietą būtent nealkoholiniams kokteiliams ar nealkoholiniams putojantiems vynams. Būtent jų pardavimas šią vasarą, lyginant su praėjusia, paaugo.

Vasara – laikas, kai gyventojai noriai ragauja gaivinančius nealkoholinius kokteilius, kupinus įvairių skonių, pagardintus citrusinių vaisių riekelėmis ar šviežiomis uogomis. Keletą tokių mokteilių receptų ir kviečiame išbandyti“, - sako elektroninės parduotuvės „Barbora“ komunikacijos vadovė Jurgita Gižaitė-Tulabienė.

Gin and Tonic

Išpopuliarėjęs dar 1900-aisiais ir seniai tapęs klasika, kokteilis „Gin and Tonic“ iki šiol nestokoja gerbėjų. Verta išbandyti ir gaivią nealkoholinę šio kokteilio versiją „Gin and Tonic Undone“ bei pasimėgauti sodriu šviežiai skintų kadagių, ryškiu citrusinių vaisių aromatu bei skoniu taurėje.

Ingredientai:

700 ml nealkoholinio gėrimo „Undone No. 2 Juniper Type“

Gazuotas toniko gėrimas

Citrina

Ilgavaisis agurkas

Ledo kubeliai

Kaip gaminti:

Atpjaukite per visą agurko ilgį juostelę ir apsukite ja taurės vidų (papuošimui). Taurę pripildykite ledo kubeliais, pilkite nealkoholinį gėrimą „Undone No. 2 Juniper Type“. Pilkite gazuoto toniko gėrimo. Papuošimui uždėkite citrinos griežinėlį ant taurės kraštelio. 

Corsaro Aperitivo

Aperityvas yra gėrimas, dažniausiai vynas arba lengvas kokteilis, patiekiamas šalia lengvų užkandžių – tarsi įžanga į vakarienę. Aperityvo tikslas yra sužadinti apetitą prieš patiekiant pagrindinį patiekalą, todėl šiuo atveju patiekiamas vynas dažnai būna putojantis, o kokteiliai – kartoki, žoliškų skonių ir aromatų.

„Corsaro Aperitivo“ – nealkoholinis aperityvas, stebinantis puikiu gaivaus saldumo ir šermukšnio bei spanguolių sulčių kartumo deriniu.

Ingredientai:

Nealkoholinis gėrimas „Corsaro Aperitivo“

Gazuotas toniko gėrimas

Ledo kubeliai

Apelsinas

Kaip gaminti:

Taurę pripildykite ledo kubeliais ir dėkite apelsino skiltelę. Ant ledukų pilkite „Corsaro Aperitivo“ ir gazuoto toniko gėrimo. Papuoškite susukta apelsino žievele.

Bramble

Kokteilį „Bramble“ 9-ojo dešimtmečio Londone sukūręs barmenas Dick Bradsell norėjo sumaišyti itin britišką gėrimą. Įkvėpimo šiam kokteiliui suteikė vaikystės prisiminimai apie gervuogių rinkimą, todėl šios uogos – puikiai atpažįstamas „Bramble“ komponentas.

Kviečiame išbandyti kiek stilizuotą, nealkoholinį „Bramble“ kokteilį, kuriam naudojamo nealkoholinio vyno skonių puokštę papildo šviežios gervuogių uogos ir keli papildomi ingredientai.

Ingredientai:

Nealkoholinis vynas „Carl Jung Riesling“

Citrinos sultys

Cukraus sirupas

Gervuogės

Ledo kubeliai

Kaip gaminti:

Gervuoges sudėkite į aukštą stiklinę ir lengvai sutrinkite grūstuve. Pripildykite stiklinę ledo kubeliais, įpilkite nealkoholinio vyno „Carl Jung Riesling“, citrinos sulčių ir cukraus sirupo. Viską švelniai išmaišykite.

Thomas Henry Mule

Tai – nealkoholinė kokteilio ,,Whisky Mule‘‘ versija, suteikianti originalaus kokteilio patirtį. Tradicinis šio kokteilio gėrimo būdas yra pateikti gėrimą variniuose puodeliuose, tačiau skonis išlieka puikus ir patiekiamas stiklinėse.

Ingredientai:

Nealkoholinis „THOMAS HENRY Ginger Beer“

Sirupas MONIN IRISH

Griežinėlis žaliosios citrinos

Ledo kubeliai

Kaip gaminti:

Neaukštą stiklinę pripildykite ledo kubeliais. Pilkite sirupą ir „THOMAS HENRY Ginger Beer“ gėrimą. Išspauskite griežinėlį žaliosios citrinos. Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder