Moliūgų sūrio pyragas

Moliūgų sūrio pyragas

Tai turbūt geriausias mūsų ragautas desertas su moliūgais. Šis itin daug drėgmės turintis, kreminis sūrio pyragas leis jums pasilepinti ir pradžiuginti svečius. 

Jums reikės:

Pyrago tešlai:

  • 1 stiklinės moliūgų tyrės
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1/2 stiklinės aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelių vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio moliūgo pyragui skirto prieskonio mišinio
  • 1 ir 1/4 stiklinės miltų

Sūrio pyragui:

  • 450 g kreminio sūrio
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio moliūgų pyragui skirto prieskonių mišinio
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto miltų
  • Žiupsnelio druskos

Karameliniam glajui:

  • 2 šaukštų sviesto
  • 3 šaukštų pieno
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Išklokite pyrago formą kepimo popieriumi. 

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, cinamoną ir druską. Įpilkite aliejų, suberkite cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Įmaišykite moliūgų tyrę. 

Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išmaišykite kreminį sūrį, kiaušinius, miltus. Įlašinkite vanilės ekstrakto ir išplakite. 

Supilkite pusę moliūgų pyrago tešlos į kepimo formą. Įdėkite šaukštu pusę kiekio sūrio pyrago masės ant viršaus. Nesumaišykite dviejų sluoksnių. Supilkite likusį sluoksnį pyrago tešlos, o ant jo viršaus - likusį sūrio pyrago tešlos kiekį. 

Kepkite 50-60 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti.

Pagaminkite glajų

Gilesnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, pieną ir cukrų. Užvirinkite mišinį minutei. Leiskite atvėsti 10 minučių. Supilkite vanilės ekstraktą. Paskirstykite ant pyrago viršaus. 

Skanaus!

Raktažodžiai
Sidebar placeholder