Nauja kulinarinė sensacija - meksikietiškas karštas šokoladas

Turbūt esate girdėję apie moliūgo prieskonių kavą, kuri tapo tikra sensacija, įsitvirtinusia visose kavinėse. 

Tačiau ar esate girdėję apie meksikietišką moliūgų karštą šokoladą? Turbūt ne. Kad ir kaip komplikuotai skambėtų, pažadame - šiuo gėrimu tikrai nenusivilsite. Meksikietiški prieskoniai leis sušilti šaltų vakarų metu. 

Jums reikės:

Moliūgų prieskonių karštam šokoladui reikės:

  • 4 puodelių pieno
  • 1 plytelės meksikietiško šokolado
  • 1 šaukštelio moliūgų prieskonių 
  •  ½ puodelio moliūgų tyrės
  •  1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Cinamoniniam puodelio kraštui reikės:

  •  1 puodelio karamelinio sirupo
  •   ⅓ puodelio cinamono

Gaminimas:

Mažame dubenyje sumaišykite pieną, moliūgo prieskonius ir šokoladą. Naudokite medinį šaukštą ir gerai išmaišykite. Dėkite puodą ant nedidelės kaitros ir maišykite 3-5 minutes. Įdėkite moliūgų tyrės, vanilės ir išplakite. Tekstūra turėtų būti švelni, blizgi ir “sunki”. 

Supilkite karamelės sirupą į lėkštę. Įdėkite stiklinę dugnu į viršų į karamelės sirupą, jog stiklinės kraštas pasidengtų karamele. Vėliau kitoje lėkštėje suberkite cinamoną ir padenkite stiklinę ir cinamonu. 

Patiekite šiose stiklinėse su plakta grietinėle. 

Skanaus!

Šaltinis: https://theeverygirl.com/pumpkin-spice-mexican-hot-chocolate

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder