Neišmeskite ruduojančių bananų: kepinių technologas dalijasi tobulu bananų duonos receptu

Jei namuose kartais lieka pernokusių, ruduoti pradėjusių bananų – neskubėkite jų išmesti, nes tokie vaisiai puikiai tiks gardžiai ir maistingai bananų duonai. Skaniausias – paprastas, vos iš kelių ingredientų pagamintas kepinys, kurį valgyti nedidelė nuodėmė.

Bananai turi itin daug maistingų savybių, tad renkantis desertą ši duona turėtų būti sąrašo viršuje.

Bananai – itin maistingas produktas. Juose nėra riebalų, tai – kompleksinių angliavandenių, užtikrinančių energiją ilgesnį laiką, šaltinis. Bananuose taip pat gausu įvairių maistinių medžiagų – vitamino C ir B6, vandenyje tirpių skaidulų, mineralų: magnio, kalio, mangano.

Bananus geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje ar prieš treniruotę, nes tai kaloringas ir daug energijos žmogaus organizmui suteikiantis vaisius.

Bananai turtingi angliavandeniais, todėl juos geriausia valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvūs – sportuojame, dirbame ar užsiimame kita, energijos reikalaujančia veikla.

Be to, bananai puikiai tinka tarpiniam valgymui – priešpiečiams bei pavakariams, jais galima puikiai paskaninti pusryčių košes ar kitus patiekalus.

Nors valgyti rekomenduojama kiek žalesnius bananus, jiems pradėjus ruduoti suskubti išmesti šių vaisių tikrai nevertėtų.

Pernokę ir ruduoti pradėję bananai puikiai tiks kepant bananų duoną.

Nors bananų duona atrodo nesudėtingas kepinys, ją ne visuomet pavyksta tobulai iškepti iš pirmo bandymo.

Tam, kad kepant bananų duoną ji tiesiog nesusmigtų, rekomenduojama jos nepermaišyti.

Dar viena svarbi taisyklė – bananus trinti šakute.

Taip pavyks išlaikyti tešlos konsistenciją, kepinys bus rupesnis.

Šakute sutrintus bananus beliks tik išmaišyti su kitais ingredientais, tuomet gautą masę supilti į kiek gilesnį kepimo indą ir pašauti į gerai įkaitintą orkaitę.

Kviečiame išbandyti gardų ir lengvai paruošiamą bananų duonos receptą.

Bananų duona su ledais

Patiekalui reikės:

3 vnt. bananų

450 g vanilinių ledų

225 g miltų

2 šauktų kepimo miltelių

1 šaukšto cinamono

Gaminimo eiga:

Išimkite ledus iš šaldymo kameros ir palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, bet neištirptų.

Sutrinkite bananus šakute iki vientisos masės.

Į bananų masę sudėkite minkštus ledus, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite.

Paimkite pailgą kepimo formą, įklokite kepimo popieriaus skiautelę, kad tešla neprikeptų. Supilkite tešlą.

Bananų duoną kepkite 180 °C temperatūroje 40 min. Iškepus atvėsinkite kepimo formoje ir išimkite.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder