Ingredientai
Apelsinai 6 vnt.
Nutarkuota apelsino žievelė 1 vnt.
Apelsinų sultys 200 ml
Cukrus 200 g
Kiaušinių tryniai 5 vnt.
Želatinos lapeliai 2 vnt.
Druska 1 žiupsnelis
Pasterizuota grietinėlė 500 ml
Kiaušinių sausainiai (damų piršteliai) 500 g
Gaminimo eiga
24-26 cm skersmens torto formos dugną ir šonus išklokite maistine plėvele.
Prieš nulupdami apelsinus, smulkia tarka sutarkuokite 1-2 apelsinų žievelę.
Apelsinus nulupkite ir supjaustykite kuo vienodesniais griežinėliais.
Torto formos dugną ir šonus padenkite daugmaž tokio pat skersmens apelsino griežinėliais.
Atidėkite į šalį.
Torto įdarui želatinos lapelius pirmiausia po vieną kelioms minutėms pamirkykite šaltame vandenyje.
Puode įkaitinkite pusę apelsinų sulčių.
Želatinos lapelius nusausinkite ir ištirpinkite karštose apelsinų sultyse.
Atidėkite.
Į puodą sudėkite kiaušinių trynius, likusias apelsinų sultis, cukrų, druską ir nutarkuotą apelsino žievelę.
Kaitinkite nuolat maišydami, kol sultys sutirštės.
Įmaišykite želatinos-sulčių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Plaktą grietinėlę išplakite iki standžios masės ir sumaišykite su atšaldytu kiaušinių-apelsinų mišiniu.
Pusę gauto mišinio užpilkite ant pyrago formoje esančių apelsinų.
Ant viršaus uždėkite pusę „Damų pirštelių“ sausainių.
Likusius putėsius užpilkite ant sausainių ir sudėkite likusius sausainius.
Uždenkite formą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai keturias valandas arba per naktį.
Nuimkite maistinę plėvelę nuo sustingusio pyrago ir apverskite pyragą ant torto padėklo. Nuimkite plėvelę. Laikyti vėsioje vietoje.
Rašyti komentarą