Baklažanų suktinukai su varškės ir sūrio įdaru
Ingredientai
Baklažanas;
Varškė;
Tarkuotas kietasis sūris;
Česnakas;
Majonezas arba grietinė;
Žalumynai (petražolės arba krapai).
Baklažaną nuplauname, nusausiname ir supjaustome pailgomis riekelėmis.
Kiekvieną riekelę apibarstome trupučiu druskos ir patriname tarp delnų.
Tada aptepame baklažano riekeles augaliniu aliejumi ir apkepiname iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.
Varškės ir sūrio įdaras.
Varškę lygiomis dalimis sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu, dedame išspausto česnako, smulkintų žalumynų ir majonezo.
Pagardiname druska, pipirais ir sumaišome.
Ant apkepintos baklažano riekelės dedame šaukštą įdaro, susukame, persmeigiame smeigtuku ir dedame į lėkštę.
Tai puikus užkandis šventiniam stalui. Skanaus!
Krepšeliai su pievagrybių įdaru
Krepšeliai su pievagrybių įdaru – gardus užkandis šventiniam stalui ar tiesiog aplankius svečiams. Krepšelių pačios nekepsime, jų galima įsigyti parduotuvėje. Taigi..
Ingredientai:
Maistiniai šulinėliai ar krepšeliai;
Pievagrybiai - 400 g;
Svogūnas - 1 vnt.;
Miltai - 1 arb. šaukštelis;
Grietinėlė - 120 g;
Sviestas ir augalinis aliejus kepimui;
Žalumynai (krapai, petražolės);
Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį.
Sviestą ištirpiname keptuvėje, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės.
Į keptuvę beriame smulkintus pievagrybius ir kepiname dar 8-9 minutes.
Beriame miltus, pamaišome ir supilame grietinėlę.
Maišant kaitiname ant mažos ugnies, kol masė sutirštės.
Visai prieš baigiant kepti beriame kapotus žalumynus, paskaniname druska, pipirais.
Lėkštėje išdėliojame krepšelius.
Į kiekvieną krepšelį dedame pievagrybių įdaro.
Skanaus!
Vieno kasnio sumuštiniai su krabų mišraine
Ingredientai:
Prancūziška duona;
Sviestas;
Krabų lazdelės - 240 g;
Kiaušiniai - 3 vnt.;
Fermentinis sūris - 150 g;
Konservuoti kukurūzai - 200 g;
Majonezas;
Petražolės.
Prancūzišmą duonelę pjaustome maždaug centimetro storio griežinėliais, vieną pusę aptepame trupučiu sviesto ir paskrudiname orkaitėje.
Kiaušinius išverdame kietai, nulupame.
Sūrį, krabų lazdeles ir kiaušinius supjaustome mažais kuveliais ir sumaišome su nusunktais kukurūzais.
Pagal skonį dedame majonezo, išmaišome ir dedame ant prancūziškos duonos griežinėlių.
Puošiame šviežios petražolės lapeliu.
Skanaus!
Vieno kąsnio sumuštiniai su tunu
Ingredientai:
Juoda plonai raikyta duona su sėklomis;
Aliejuje konservuotas tunas gabalėliais – 1 skardinė;
Agurkas (nedidelis) – 1 vnt.;
Baltasis majonezinis padažas, arba majonezas;
Alyvuogės;
Druska, malti juodieji pipirai (nebūtinai).
Nuo tuno nuvarviname aliejų, sutriname šakute, sumaišome su smulkiai pjaustytu agurku ir majonezo padažu arba majonezu, paskaniname druska, pipirais (jeigu reikia).
Duoną pjaustome nedideliais vienodais kvadratėliais.
Ant duonos gabalėlio uždedame tuno ir agurkų mišrainės, kitu duonos gabalėliu uždengiame sumuštinį.
Ant viršaus dedame alyvuogę ir persmeigiame sumuštinį specialiu smeigtuku.
Vieno kąsnio sumuštiniai su tunu patiekiami gražiai išdėlioti plačioje lėkštėje.
Skanaus!
Vieno kąsnio užkandžiai: lašišos vėrinukai su maskarponės sūriu
Ingredientai:
Prancūziškas batonas;
Sūdyta arba rūkyta lašiša;
Maskarponės sūris;
Citrinos sultys;
Švieži arba džiovinti krapai;
Druska;
Petražolių lapeliai;
Raudonieji ikrai;
Alyvuogių aliejus.
Prancūzišką batoną supjaustome riekutėmis.
Vieną riekutės pusę ištepame alyvuogių aliejumi.
Riekutes paskrudiname orkaitėje.
Maskarponę išsukame su citrinos sultimis, krapais, bei druska.
Lašišą pjaustome juostelėmis.
Imame batono riekutę, ant jos dedame petražolės lapelį.
Maskarponės įdarą apsukame lašišos juostele ir dedame ant prancūziško batono.
Persmeigiame specialiu smeigtuku ir puošiame ikriukais.
Skanaus!
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Patarimai, kaip iškepti tobulo skonio mėsainius ir 3 receptai
- Kaip išsaugoti voveraičių naudingas savybes (+ receptas)
- Veganiški kepsniai: patarimai grilio entuziastams + receptai!
- Bananų duona ir buritai su tofu: sveikesni augalinio maisto receptai
- Panna cotta su vyšniomis: receptas iš „Michelin“ restorano
- Graikijos virtuvė pasižymi sultingais mėsos patiekalais: 3 marinatų receptai
- Skaniausias bulvių vyniotinis su faršu - patiks visiems!
Rašyti komentarą