Ingredientai:
Alyvuogės (įvairios) 500 g
Alyvuogių aliejus 300 ml
Raudonos aitriosios paprikos 2 gabalėlis (-iai)
Citrinos 1 vnt.
Čiobreliai 6 šakelės
Česnakas 2 skiltelė (-ės)
Rozmarinas 1 šakelė
Gaminimo eiga:
Nupilkite alyvuoges ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.
Į puodą supilkite aliejų, suberkite česnaką, rozmariną, čiobrelius ir čili pipirą.
Šiek tiek pakaitinkite aliejų, kol česnakai ir prieskoniai pradės suteikti aliejui skonį.
Per sietelį supilkite aliejų į indą.
Kai jis šiek tiek pabluks, įpilkite alyvuogių, citrinos žievelės, pagal skonį citrinų sulčių ir čiobrelių.
Laikyti indelyje, šaldytuve. Patiekite su salotomis, užkandžių lėkštėmis.
Čili aliejuje taip pat galite pamirkyti bandeles.
Skanaus!
Rašyti komentarą