Dažniausiai įsivaizduojame, jog burgerio mėsą geriausiai paruošime iš jautienos faršo, ją pakankamai suprieskoniavus (su sūriu, prieskoniais, morkomis, kiaušiniu, pomidorų padažu), itin gerai išmaišius mėsą.
Tačiau dažniausiai tokie bandymai baigiasi mėsos subyrėjimu ją dar bekepant.
Jei norite gerai paruošti burgerio "kotletukus" - nesistenkite per daug paruošti mėsą!
Tiesiog padalinkite faršą į jums reikiamas porcijas (dažniausiai 500g faršo į 4 procijas). Paprastai suformuokite faršo gabalėlius į apytikslę burgerio formą.
Nieko neįmaišykite į mėsą, viską darykite kuo paprasčiau.
Skonį mėsai geriausiai suteiksite burgerio mėsą apibarstydami iš išorės mėgstamais BBQ prieskoniais ar mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais.
Kad burgerio mėsa puikiai iškeptų, naudokite "suploto burgerio" metodą.
Tam naudokite karšto grilio keptuvę/groteles, įkaitinkite kamado tipo kepsninę iki 200C ir uždėkite ant grotelių mėsą.
Sulyginkite mėsos paviršių naudojama burgerių mentele. Palaukite, kol susiformuos traški plutelė ir apverskite.
Šiuo metu galite uždėti kelias sūrio riekeles. Siekite, jog burgerio vidaus temperatūra pasiektų 75C.
Išbandykite šį metodą ir pamatysite, kaip drastiškai pasikeis jūsų burgerio skonis. Šis nuostabus skonis išgaunamas iš prieskonių bei traškios plutelės susidarymo.
Rašyti komentarą