Penkios klaidos, kurios sugadins raugintus kopūstus: jas daro net patyrę virėjai

Ruošiant raugintus kopūstus svarbu ne tik pasirinkti skanų receptą, bet ir nepamiršti kai kurių taisyklių.

Beveik visi virėjai daro penkias svarbias klaidas, kurios gali sugadinti visą patiekalą.

Į kokias subtilybes reikia atsižvelgti, kad gautumėte tobulą užkandį, kuris ilgai išsilaikys.

Pati pirmoji ir pagrindinė klaida - paruošto patiekalo laikymas šiltoje vietoje. 

Rauginti kopūstai bus skanūs ir naudingi tik tada, jei bus laikomi žemoje temperatūroje. Idealia laikoma maždaug nuo 0 iki +5 laipsnių. Jei pamiršite šią detalę, visi jūsų paruošti rauginti kopūstai praras savo naudingąsias savybes.

Bet kokiu atveju negalima vartoti joduotos druskos, jei norite gauti skanų patiekalą. Su šiuo prieskoniu daržovė taps per minkšta, o puikius raugintus kopūstus išskiria malonus traškesys.

Mažai kas susimąsto, kad net ir kopūstų ruošimo etape daro vieną svarbią klaidą. Visų pirma jie naudoja ne smulkintuvą ar specialų peilį, o paprastus virtuvės įrankius.

Kita problema - sūrymo trūkumas. Be jo kopūstai gaunasi per sausi. Tačiau tokią situaciją galite tiesiog išgelbėti. Tam 2 valgomuosius šaukštus druskos atskieskite litre vandens ir įpilkite šio skysčio į stiklainį su kopūstais.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder