Pigus, bet itin maistingas produktas užkariauja virtuves (receptai)

Paminėjus košę, neretai mintimis nusikeliame į vaikystę, kai mama virdavo saldžią ir garuojančią avižinę košę. Šiandien košė iš pusryčių klasikos persikelia į įdomius ir kartais net įmantrius patiekalus, kurie tinka bet kokiam paros metui.

Sūri avižų košė su špinatais

Reikės:

    Skiltelės smulkinto česnako

    40 g avižų

    350 ml daržovių arba vištienos sultinio

    Šaukšto sojos padažo

    Saujos špinatų

    Šaukštelio sviesto

    Virto kiaušinio

Gaminame:

Avižas, smulkintą česnaką bei sojos padažą kartu su sultiniu sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu.

Virkite apie penkias minutes, kol avižos suminkštės ir taps koše, išjungus kaitrą – įmaišykite špinatus. Virtą kiaušinį perpjaukite per pusę ir juo pagardinkite patiekalą.

„Perlotto“

Reikės:

    80 g perlinių kruopų

    80 gramų pomidorų

    Juodųjų pipirų

    Saujos pjaustytų svogūnų

    Skiltelės česnako

    Pusės vidutinio dydžio cukinijos

    30 g špinatų

    Saujos smulkintos kalendros

Gaminame:

Kruopščiai nuplautas perlines kruopas virkite 50 minučių, tuo metu supjaustykite pomidorus, cukiniją, pipirus, česnaką kalendros lapus ir viską pašaukite į orkaitę.

Daržoves nedidelėje kaitroje kepkite apie 20 minučių. Įmaišykite iškepusias daržoves į perlinių kruopų košę, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite špinatų lapus.

Patiekdami „Perlotto“, galite apšlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi arba naminiu pesto padažu, tai suteiks patiekalui sodresnio skonio. Taip pat galite pagardinti tarkuotu kietuoju sūriu, pridėti jūros gėrybių, šviežių grybų.

Budos dubenėlis su miežiais

Reikės:

    Pusės stiklinės miežių 

    200 g vištienos šlaunelių mėsos

    Saujos smulkiai pjaustyto kopūsto

    Smulkintos morkos

    Pusės avokado

    Ridikėlio

    Nedidelio agurko

    Svogūno laiškų

    Sezamų sėklų

Marinatui:

    Šaukšto citrinųsulčių

    5 šaukštų sojos padažo

    Šaukštelio medaus

    Šaukštelio sezamų aliejaus

    Druskos

    Šlakelio vandens

    Skiltelės česnako

Gaminame:

Sumaišykite vištieną su puse marinato ir įmaišykite smulkintą česnaką. Apdenkite ir marinuokite šaldytuve bent kelias valandas. Išvirkite miežius. Kol jie pastovės 15 minučių, kepkite marinuotą vištieną.

Kepkite ant didelės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10 minučių. Taip vištiena taps sultingesnė.

Į dubenėlį dėkite miežius ir ant viršaus dėliokite vištieną, kopūstus, morkas, ridikėlius, agurkus ir pjaustytą avokadą. Dubenėlį apšlakstykite likusiu padažu, o patiekdami pabarstykite smulkintais svogūno laiškais ir sezamų sėklomis.

Recepte nurodytas daržoves galite pakeisti kitomis mėgstamomis, namie turimomis daržovėmis. Budos dubenėliui puikiai tinka „Edamame“ pupelės, įvairūs daigai, traškūs brokoliai, pakepta saldi bulvė, avinžirniai, vyšniniai pomidorai ar šviežia paprika. Nebijokite eksperimentuoti.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder