Pigus, bet itin maistingas produktas užkariauja virtuves (receptai)
Sūri avižų košė su špinatais
Reikės:
Skiltelės smulkinto česnako
40 g avižų
350 ml daržovių arba vištienos sultinio
Šaukšto sojos padažo
Saujos špinatų
Šaukštelio sviesto
Virto kiaušinio
Gaminame:
Avižas, smulkintą česnaką bei sojos padažą kartu su sultiniu sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu.
Virkite apie penkias minutes, kol avižos suminkštės ir taps koše, išjungus kaitrą – įmaišykite špinatus. Virtą kiaušinį perpjaukite per pusę ir juo pagardinkite patiekalą.
„Perlotto“
Reikės:
80 g perlinių kruopų
80 gramų pomidorų
Juodųjų pipirų
Saujos pjaustytų svogūnų
Skiltelės česnako
Pusės vidutinio dydžio cukinijos
30 g špinatų
Saujos smulkintos kalendros
Gaminame:
Kruopščiai nuplautas perlines kruopas virkite 50 minučių, tuo metu supjaustykite pomidorus, cukiniją, pipirus, česnaką kalendros lapus ir viską pašaukite į orkaitę.
Daržoves nedidelėje kaitroje kepkite apie 20 minučių. Įmaišykite iškepusias daržoves į perlinių kruopų košę, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite špinatų lapus.
Patiekdami „Perlotto“, galite apšlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi arba naminiu pesto padažu, tai suteiks patiekalui sodresnio skonio. Taip pat galite pagardinti tarkuotu kietuoju sūriu, pridėti jūros gėrybių, šviežių grybų.
Budos dubenėlis su miežiais
Reikės:
Pusės stiklinės miežių
200 g vištienos šlaunelių mėsos
Saujos smulkiai pjaustyto kopūsto
Smulkintos morkos
Pusės avokado
Ridikėlio
Nedidelio agurko
Svogūno laiškų
Sezamų sėklų
Marinatui:
Šaukšto citrinųsulčių
5 šaukštų sojos padažo
Šaukštelio medaus
Šaukštelio sezamų aliejaus
Druskos
Šlakelio vandens
Skiltelės česnako
Gaminame:
Sumaišykite vištieną su puse marinato ir įmaišykite smulkintą česnaką. Apdenkite ir marinuokite šaldytuve bent kelias valandas. Išvirkite miežius. Kol jie pastovės 15 minučių, kepkite marinuotą vištieną.
Kepkite ant didelės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10 minučių. Taip vištiena taps sultingesnė.
Į dubenėlį dėkite miežius ir ant viršaus dėliokite vištieną, kopūstus, morkas, ridikėlius, agurkus ir pjaustytą avokadą. Dubenėlį apšlakstykite likusiu padažu, o patiekdami pabarstykite smulkintais svogūno laiškais ir sezamų sėklomis.
Recepte nurodytas daržoves galite pakeisti kitomis mėgstamomis, namie turimomis daržovėmis. Budos dubenėliui puikiai tinka „Edamame“ pupelės, įvairūs daigai, traškūs brokoliai, pakepta saldi bulvė, avinžirniai, vyšniniai pomidorai ar šviežia paprika. Nebijokite eksperimentuoti.
Rašyti komentarą