Cezario salotų padažas gali būti iššūkis net ir patyrusiam virėjui. Tačiau nėra nieko neįmanomo.
Jei laikysitės visų nurodymų, galite pamiršti apie pakaitalus. Kokybiškas padažas gali užduoti toną visam patiekalui.
Verta pabrėžti, kad padažas pavadintas jo pradininko, italo ir meksikiečio (Cesare/Caesare) Cardini vardu.
Jis niekada neatskleidė savo kulinarinio stebuklo sudedamųjų dalių. Šefams prireikė kelių dešimtmečių, kad sugalvotų jam artimą versiją.
Anksčiau pasakojome, ką vakarienei gaminti su šonine ir kaip pasigaminti Cezario salotas - geriausių restoranų receptą.
Kaip pasigaminti Cezario padažą - žingsnis po žingsnio instrukcijos
Norint pasigaminti tobulą Cezario padažą, mums reikia:
kiaušinių - 2 vnt;
bekvapio alyvuogių aliejaus - 200 ml;
garstyčių - 1,5 šaukštelio;
česnako - 2 skiltelių;
citrinos sulčių - 2 valg;
ančiuviai - 6-7 vnt;
sojų padažas - 1 valgomasis šaukštas;
parmezano sūris - 20 gr.
Gaminimas:
Kiaušiniai, aliejus ir garstyčios plakami panardinamuoju trintuvu, kol gaunama kreminė masė.
Būtent jos pagrindu ir "sukame". Į dubenėlį išspaudžiame česnaką.
Į dubenį supilame citrinos sultis, ančiuvius, sojų padažą ir suberiame parmezaną.
Tada viską gerai sutrinkite blenderiu. Laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip dvi dienas.
Geriausia, jei jį pagaminsite prieš pat ruošdami salotas.
Ką reikia žinoti prieš gaminant Cezario salotų padažą
Citrina, ančiuviai ir sūris turi būti geros kokybės, nes jų skonis turi didelę įtaką galutiniam rezultatui.
Česnaką reikia kiek įmanoma labiau susmulkinti. Galimybė jį smulkiai supjaustyti net nesvarstoma.
Rekomenduojame naudoti "smulkintuvą" su labai smulkia frakcija arba tarkuoti jį smulkiausia tarka.
Rašyti komentarą