Morkų pyragas

Šis morkų pyragas pavergs jūsų širdis (1)

Šis morkų pyrago receptas - mūsų mėgstamiausias. Siūlome jį išbandyti ir jums. 

Tešlai paruošti reikės:

260 g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

1/2 šaukštelio druskos

1 ½ šaukštelio cinamono

1 ¼ stiklinės aliejaus

200 g cukraus

190 g rudojo cukraus

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

4 didelių kiaušinių

300 g tarkuotų morkų

1 stiklinės pekano riešutų

1/2 stiklinės razinų

Glajui paruošti reikės:

225 g kreminio sūrio

140 g cukraus pudros

80 ml riebios grietinėlės

1/2 stiklinės skaldytų pekano riešutų 

Gaminimas:

Išklokite dvi kepimo formas kepimo popieriumi. 

Įkaitinkite orkaitę iki 176C. 

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną vidutinio dydžio dubenyje. 

Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų ir vanilę. 

Sudėkite kiaušinius, išplakite. 

Naudokite guminę mentelę, sumaišykite sausus ingredientus su šlapiais. 

Įmaišykite morkas, riešutus ir razinas. 

Kepkite pyragą

Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas.

Kepkite, kol dantų krapštukas, įkištas į pyrago centrą, liks švarus - apie 35 - 45 minutes. 

Atvėsinkite pyragus, išimkite iš kepimo formų. 

Pabaiga

Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, kol sūris įgaus kreminę konsistenciją. 

Įmaišykite cukraus pudrą. 

Supilkite grietinėlę, plakite plaktuvu kelias minutes, kol glajus taps purus ir kreminis. 

Kai pyragai bus visai atvėsę, pertepkite juos glajumi ir sudėkite vieną ant viršaus. 

Tepkite likusį glajų ant pyrago viršaus, tačiau netepkite kraštų. Papuoškite riešutais. 

Šaltinis: https://www.inspiredtaste.net/25753/carrot-cake-recipe/

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder