Tešlai paruošti reikės:
260 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1 ½ šaukštelio cinamono
1 ¼ stiklinės aliejaus
200 g cukraus
190 g rudojo cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
4 didelių kiaušinių
300 g tarkuotų morkų
1 stiklinės pekano riešutų
1/2 stiklinės razinų
Glajui paruošti reikės:
225 g kreminio sūrio
140 g cukraus pudros
80 ml riebios grietinėlės
1/2 stiklinės skaldytų pekano riešutų
Gaminimas:
Išklokite dvi kepimo formas kepimo popieriumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 176C.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną vidutinio dydžio dubenyje.
Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų ir vanilę.
Sudėkite kiaušinius, išplakite.
Naudokite guminę mentelę, sumaišykite sausus ingredientus su šlapiais.
Įmaišykite morkas, riešutus ir razinas.
Kepkite pyragą
Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas.
Kepkite, kol dantų krapštukas, įkištas į pyrago centrą, liks švarus - apie 35 - 45 minutes.
Atvėsinkite pyragus, išimkite iš kepimo formų.
Pabaiga
Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, kol sūris įgaus kreminę konsistenciją.
Įmaišykite cukraus pudrą.
Supilkite grietinėlę, plakite plaktuvu kelias minutes, kol glajus taps purus ir kreminis.
Kai pyragai bus visai atvėsę, pertepkite juos glajumi ir sudėkite vieną ant viršaus.
Tepkite likusį glajų ant pyrago viršaus, tačiau netepkite kraštų. Papuoškite riešutais.
Šaltinis: https://www.inspiredtaste.net/25753/carrot-cake-recipe/
Rašyti komentarą