Skanu ir paprasta: 4 burokėlių ikrų receptai žiemai - valgysite visus metus

Šiame straipsnyje sužinokite, kaip gaminami virti burokėlių ikrai ir kodėl turėtumėte jų pasigaminti žiemai.

Gruzinų mitybos racione yra ne tik cukinijų ar baklažanų ikrai - geriausių žiemos užkandžių sąraše pirmauja burokėlių ikrai.

Papasakos, kaip paruošti burokėlių ikrus ir su kuo galima derinti šią sezoninę daržovę.

Gruzijos burokėlių ikrai

burokėliai - 2 vnt;

morkos - 2 vnt;

svogūnai - 2 vnt;

petražolių arba kalendrų - 1 ryšulėlis;

augalinis aliejus - 2-3 šaukštai;

cukraus - 1 šaukštelis;

adžika - 200 gr

pomidorų pasta - 2 šaukštai;

vandens - 100 ml;

druskos, pipirų.

Gaminimas:

Burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite svogūną, susmulkinkite žalumynus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus ir morkas.

Suberkite cukrų, o po kelių minučių - adžiką ir pomidorų pastą.

Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir virkite 6-8 minutes.

Sudėkite burokėlius, supilkite vandenį, druską ir išmaišykite.

Po 15-20 minučių sudėkite žoleles, išjunkite ugnį ir palikite užkandį ant viryklės 10-20 minučių.

Burokėlių ikrai su česnakais ir krienais

burokėliai - 4 kg;

česnakų - 180 g;

krienų - 400 g;

druskos - 1 valgomasis šaukštas;

cukraus - 3 šaukštai;

70% acto - 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas:

Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, ir sumalkite kartu su česnaku bei susmulkinkite krienus blenderiu.

Sudėkite burokėlius ir česnakus į puodą, įkaitinkite iki minimalios ugnies, įberkite druskos ir cukraus ir užvirinkite.

Išmaišykite, suberkite krienus ir 2-3 minutes pavirkite.

Galiausiai visą masę susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės, supilkite actą ir išmaišykite.

Paruoštus ikrus sudėkite į stiklainius ir užkimškite.

Burokėlių ikrai su pomidorais ir paprikomis

Gaminimas:

burokėliai - 2 kg;

pomidorai - 1 kg;

saldžiosios paprikos - 600 gr;

česnako - 4-5 skiltelės;

augalinis aliejus - 200 gr;

druskos - 3-4 šaukštai;

cukraus - 1 valgomasis šaukštas;

obuolių sidro acto - 2 šaukštai.

Gaminimas:

Burokėlius, pomidorus ir paprikas sumalkite mėsmale.

Pertrinkite česnaką per malūnėlį.

Sudėkite burokėlius į puodą, užvirinkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite.

Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 30-40 minučių.

Sudėkite pomidorus ir virkite dar pusvalandį.

Sudėkite paprikas ir česnakus ir virkite 20 minučių.

Tada suberkite druską, cukrų ir actą.

Virkite 10 minučių, supilkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Burokėlių ikrai su obuoliais

obuoliai - 4 vnt;

burokėliai - 4 vnt;

svogūnas - 1-2 vnt;

lauro lapai - 3 vnt;

kvapieji pipirai - 5-6 vnt;

juodųjų pipirų - 8-10 žirnelių;

verdančio vandens - 200 ml;

augalinis aliejus - 4-5 šaukštai;

druskos, cukraus;

citrinos sultys - 1 šaukštelis.

Gaminimas:

Nulupkite obuolius ir kartu su burokėliais sutarkuokite stambia tarka.

Susmulkinkite svogūną ir susmulkinkite česnaką.

Užpilkite lauro lapą ir pipirus verdančiu vandeniu, palikite 10-15 minučių ir nukoškite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.

Sumažinkite ugnį, suberkite burokėlius, po 5 minučių sudėkite obuolius.

Uždenkite, virkite 10 minučių, išmaišykite ir supilkite vandenį su pipirais ir lauro lapu.

Maišykite, kol užvirs, tada, kai skystis išgaruos, įberkite druskos, cukraus ir šlakelį citrinos sulčių.

Įpilkite likusį aliejų, pakepinkite 5 minutes ir sumaišykite su česnaku.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder