Jums reikės:
3/4 stiklinės sviesto
1 stiklinės rudojo cukraus
1/2 šaukštelio vanilės
2 kiaušinių
1/4 stiklinės lydyto šokolado
2 stiklinių miltų
1/2 stiklinės kakavos
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
papuošimui: skaldytų lazdynų riešutų ir ferrero rocher saldainių
Glajui paruošti reikės:
1 gabalėlio sviesto
1/4 stiklinės lydyto šokolado
3 šaukštų kakavos
1/2 stiklinės cukraus pudros
1 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Dideliame dubenyje plakikliu išplakite sviestą ir cukrų. Plakite iki purios tekstūros, apie 5 minutes.
Sudėkite vanilę, kiaušinius, plakite, kol susimaišys.
Sudėkite šokoladą ir plakite, kol masė taps vientisa.
Sumaišykite sausus ingredientus, pusę kiekio įdėkite į skystų ingredientų dubenį. Plakite mažu greičiu, kol susimaišys. Sudėkite kitą pusę sausų ingredientų ir plakite, kol masė taps vientisa, neperplakite.
Sudėkite tešlą į mažesnį dubenį ir uždenkite lėkšte. Laikykite šaldytuve bent 2 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
Naudokite keksiukų kepimo formą, pripildykite jas tešla. Naudokite 1-2 šaukštus tešlos kiekvienam keksiukui. Kepkite 12-14 minučių.
Leiskite keksiukams visiškai atvėsti.
Pagaminkite glajų. Sudėkite sviestą ir plakite apie 3-5 minutes. Sudėkite lydytą šokoladą, išplakite. Sudėkite kakavą, cukraus pudrą ir druską. Plakite iki purios konsistencijos.
Tepkite glajų ant keksiukų. Puoškite skaldytais riešutais ir saldainiais. Skanaus!
Šaltinis: https://camillestyles.com/food/chocolate-hazelnut-cookies/

Rašyti komentarą