Stebėtinai lengvas "Trijų stiklinių obuolių pyragas" - gardžiausias receptas, kuris patiks visiems!

Net ir tas, kuris nežino, kaip gaminti pyragus, galės jį pasigaminti labai lengvai.

"Trys stiklinės" - pyragas taip pavadintas todėl, kad visų pagrindinių ingredientų nereikia sverti, užtenka paimti tik po vieną stiklinę.

Ir nereikia vargti su tešla - tereikia viską pilti sluoksniais.

Birių obuolių pyragas

Ingredientai:

  •     miltų - 1 puodelis* (130 g);
  •     cukraus - 1 puodelis (160 g);
  •     manų kruopos - 1 puodelis (160 g);
  •     obuoliai - 10 vnt. (arba 1,5 kg);
  •     vanilinio cukraus - 1 paketėlis;
  •     žiupsnelis druskos;
  •     sviestas (šaldytas) - 100 g.

Gaminame:

  1. Sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, druską.
  2. Sausą masę padalykite į 4 dalis.
  3. Obuolius sutarkuokite stambia tarka, masę padalykite į tris dalis.
  4. Pergamentu išklokite formos (22 cm skersmens) dugną ir šonus.
  5. Išdėliokite sluoksnius: 1 dalis sauso mišinio, 1 dalis obuolių, tada vėl sausas mišinys ir vėl obuoliai.
  6. Sluoksnius kaitaliokite ir ant paskutinio sluoksnio dėkite sausą mišinį.
  7. Ant viršaus užtepkite šaldyto sviesto, kad jis tolygiai padengtų sausą mišinį.
  8. Dėkite formą ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  9. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 50 minučių (priklauso nuo orkaitės) - kol viršus paruduos.
  10. Leiskite trijų stiklinių pyragui atvėsti - ir galite jį išimti iš formos.
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder