Tiesiog supilkite jį ant tešlos po minkymo ir bandelės bus neįtikėtinai purios

Ukrainiečių kulinarinio "Instagram" tinklaraščio "Lvivska Pani" autorė rekomenduoja į sluoksniuotą tešlą įpilti acto, kad ji taptų puresnė.

"Tiesiog įpilkite į tešlą acto! Šią paslaptį man atskleidė močiutė", - pažymėjo tinklaraštininkė. - Išmokysiu jus, kaip iškepti labai skanių, purių bandelių! Jos yra neįtikėtinos."

Ingredientai

  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 80 g cukraus;
  • 400 ml šilto pieno;
  • 10 g mielių;
  • 650 g miltų;
  • 30 g sviesto;
  • 2 šaukšteliai acto (9 %).

Paruošimas

  1.     Į indą įmuškite kiaušinį, suberkite druską, cukrų.
  2.     Supilkite pieną. Įdėkite mielių. Išmaišykite.
  3.     Supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
  4.     Stalo paviršių patepkite augaliniu aliejumi ir gerai išminkykite tešlą.
  5.     Tešlos paviršių patepkite sviestu ir apšlakstykite actu. Dar kartą išminkykite.
  6.     Perkelkite tešlą į lėkštę, pateptą augaliniu aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
  7.     Iš tešlos suformuokite bandeles. Aptepkite jas kiaušinio trynio ir pieno mišiniu.
  8.     Viršų pabarstykite sezamo sėklomis.
  9.     Kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder