„Tinginių Napoleoną“ galima padaryti per 20 minučių. Paprastas receptas
Jums reikės:
- 800 g sluoksniuotos tešlos
- 1 l pieno
- 200 g cukraus
- 60 g vanilės pudingo mišinio
- 40 g miltų
- 70 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 šaukštelio vanilės esencijos
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
Atšildykite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite į vienodus stačiakampio ar apskritimo formos sluoksnius.
Kepkite šiuos sluoksnius orkaitėje apie 20 minučių. Leiskite jiems atvėsti ir perpjaukite per pusę. Taip pat nepamirškite iškepti ir tešlos likučius, kurie bus svarbūs torto gamybos pabaigoje.
Sumaišykite 800 ml pieno su cukrumi ir užvirinkite mišinį. Kitame dubenyje sumaišykite likusį pieną ir kiaušinius, pudingo miltelius ir vanilės ekstraktą. Įdėkite 5-6 šaukštus karšto pieno į mišinį, esantį dubenyje.
Kai pienas pradės virti, sumažinkite kaitrą. Lėtai įpilkite kitą mišinį į verdantį pieną ir maišykite, kol mišinys taps tirštesnis (apie 5-10 minučių). Atidėkite ir uždenkite su maistine plėvele. Leiskite atvėsti apie pusvalandį.
Padėkite vieną sluoksnį keptos tešlos serviravimo lėkštėje ir aptepkite paruoštu kremu. Pakartokite šį žingsnį su visais sluoksniuotos tešlos lakštais. Sunaudojus visą tešlą, aptepkite visą tortą likusiu kremu.
Sulaužykite likusią tešlą į smulkius gabalėlius ir aplipdykite jais visą torto paviršių. Leiskite pyragui šaldytuve atvėsti bent 8 valandas.
Rašyti komentarą