Jei mėgstate desertus ir pieno produktus, sūrio pyragas - pats geriausias pasirinkimas. Pasakysime jums tobulo skanėsto paslaptį ir, svarbiausia, kaip pagaminti subtilų sūrio pyragą nekepant.
Pirmiausia, tai labiausiai paplitęs sūrio pyrago desertas, kurio gamyba nėra sudėtinga. Šis patiekalas unikalus tuo, kad jį galima gaminti tiek su orkaite, tiek be jos.
Priklausomai nuo to, kiek turite laisvo laiko ir kokį biudžetą turite, galite rinktis paprasčiausią ir ekonomiškiausią sūrio pyrago versiją iš paprastos varškės arba restorano receptą, kuriam reikės daugiau laiko ir brangesnių ingredientų.
Niujorko sūrio pyragas orkaitėje
Šiam receptui grietinėlę, sūrį, kiaušinius ir sviestą galima naudoti tik kambario temperatūros. Grietinėlėje geriau naudoti kuo daugiau riebalų, kad desertas būtų švelnesnis ir kreminis.
Labai svarbus dalykas - šiam receptui geriau nusipirkti kreminį sūrį.
Nebandykite jo pakeisti varške, nes galutinio produkto skonis labai skirsis nuo originalaus sūrio pyrago "New York" skonio.
Reikės:
Sausainiai - 300 g.
Sviestas - 100 gr.
Muskato riešutas - 0,25 gr.
Kreminis sūris - 600 gr.
Cukrus - 100 gr.
Grietinėlė - 200 ml.
Kiaušiniai - 3 vnt.
Citrinų sultys - 1 šaukštelis.
Vanilinas - pagal skonį.
Gaminimas:
Susmulkinkite sausainius arba susmulkinkite juos blenderiu, jei norite, galite įberti muskato riešuto. Į sausainius dėkite minkšto sviesto.
Sviestą ir sausainius sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę sudėkite į kepimo formą ir 10 minučių pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę.
Suberkite cukrų, vanilę ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Jei nemėgstate pernelyg saldžių desertų, galite sumažinti cukraus kiekį arba naudoti jo pakaitalą.
Į sūrį įmuškite kiaušinius ir grietinėlę. Viską suplakite mikseriu. Supilkite įdarą ant plutos ir 10 minučių pašaukite į orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Rašyti komentarą