Jums reikės:
- 2 šaukštų cukraus
- 2 ¼ stiklinių miltų
- 2 šaukštelių imbiero
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- ¾ šaukštelio cinamono
- ½ šaukštelio gvazdikėlių
- ¼ šaukštelio druskos
- ¾ stiklinės minkšto sviesto
- 1 stiklinės cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- ¼ tamsaus sirupo (nebūtina)
- 1 šaukšto vandens
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Sudėkite du šaukštus cukraus į dubenį, atidėkite.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius, druską.
Išplakite sviestą ir stiklinę cukraus dideliame dubenyje, kol mišinys taps purus ir lengvas. Įmuškite kiaušinį, sirupą ir įpilkite vandens. Maišykite, kol visi ingredientai susimaišys.
Apibarstykite rankas miltais, padalinkite tešlą į 24 riešutų dydžio gabalėlius. Kiekvieną rutuliuką pavoliokite į atidėtą cukrų.
Sudėkite tešlos rutuliukus ant kepimo skardos.
Kepkite orkaitėje 8 - 10 minučių.
Išimkite iš orkaitės, leiskite sausainiams atvėsti. Patiekite.
Šaltinis: https://www.allrecipes.com/recipe/17165/big-soft-ginger-cookies/
Rašyti komentarą