Ingredientai
-
Sausainiai (damų piršteliai) 600 g
-
Kreminis sūris 400 g
-
Uogos (pasirinktinai) 1 kg
-
Žaliosios citrinos 4 vnt.
-
Cukrus 4 šaukštas (-ai)
-
Pipirmėtės 1 sauja (-os)
-
Vanduo 100 ml
-
Grietinėlė 500 ml
-
Cukraus pudra 200 g
-
Maskarponės sūris 500 g
Instrukcijos
Dideliame dubenyje sumaišykite uogas su vandeniu, cukrumi, pipirmėtėmis ir puse turimų sulčių. Palikite 10 minučių.
Kitame dubenyje sudėkite grietinę, cukraus pudrą, maskarponės sūrį ir likusias sultis.
Viską kruopščiai išmaišykite.
Susidariusį sirupą iš sumaišytų uogų, vandens, cukraus, pipirmėčių ir žaliųjų citrinų sulčių supilkite į atskirą indą, kuriame bus patogu mirkyti sausainius.
Pamerkite sausainius į sirupą ir suformuokite pirmąjį torto sluoksnį.
Antras sluoksnis – sūrio kremas.
Pakartokite kelis sluoksnius tokia pačia eiga, kad viršuje liktų sūrio kremas.
Tortą nakčiai palikite šaldytuve.
Papuoškite migdolų drožlėmis, pirpirmėtėmis ir uogomis.
Rašyti komentarą