
Viduržemio jūros įkvėptos grilintos vištienos salotos - neįtikėtinai skanu ir sveika
Jums reikės:
4 stiklinių salotų
1 stiklinės bolivinės balandos sėklų
4 mažų pjaustytų agurkų
2 pjaustytų pomidorų
1/2 stiklinės pjaustyto raudonojo svogūno
1 stiklinės pjaustyto feta sūrio
1/2 stiklinės alyvuogių be kauliukų
1 stiklinės humuso
Citrinos skiltelių
Grilintai vištienai:
1/4 stiklinės citrinos sulčių
1/4 stiklinės aliejaus
4 pjaustytų česnako skiltelių
2 šaukštų raudono vyno acto
1 1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelio oregano
1/4 šaukštelio paprikos
1/4 šaukštelio trintų pipirų
800 g vištienos filė
šviežių petražolių patiekimui
Gaminimas:
Išplakite citrinos sultis, aliejų, česnaką, druską, oregano, papriką ir pipirus dideliame dubenyje. Sudėkite vištieną ir išmaišykite. Leiskite vištienai marinuotis mišinyje bent keturias valandas.
Įkaitinkite turimą grilių ir švelniai patepkite aliejumi. Kepkite vištieną iš abiejų pusių (apie penkias-septynias minutes kiekvieną pusę). Leiskite atvėsti.
Paruoškite salotas. Sudėkite paruoštas bolivinės balandos sėklas, agurkus, pomidorus, svogūną, feta, vištieną, alyvuoges, humusą ir citrinos griežinėlius.
Skanaus.
Šaltinis: https://whatsgabycooking.com/mediterranean-grilled-chicken-salad-hummus/
Rašyti komentarą