Ypatingo skonio garnyrų receptai, kurie puikiai tinka prie Kijevo kotleto: nustebinsite ne vieną!

Kijevo kotleto žvaigždė negęsta metai iš metų. Šis tradicinis patiekalas gali būti skanaujamas ne tik įprastą dieną, bet ir įvairių švenčių proga. Visgi, Kijevo kotletui pasigaminti namuose reikia šiek tiek pastangų, todėl taupantys laiką jį skanauja kavinėse arba perka jau paruoštą parduotuvėse.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad Kijevo kotletai ne vienus metus karaliauja perkamiausių kulinarijos gaminių sąrašo viršuje. Prie Kijevo kotleto puikiai dera ir kukurūzų košė „polenta“, kepti grybai, įvairiausiais priedais pagardinti ryžiai, kuskusas, graikiškos salotos, netgi skirtingais būdais ruoštas moliūgas.

V. Juodkazienė dalijasi ir dar keliais ypatingo skonio garnyrų receptais, kurie puikiai tinka prie Kijevo kotleto:

Orkaitėje kepti batatai su česnakais ir parmezanu

Jums reikės:

•           1 kg batatų

•           3 skiltelių česnako

•           80 g parmezano

•           3 v. š. alyvuogių aliejaus

•           2–3 šviežių rozmarinų šakelių

•           1 a. š. druskos

•           ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų

•           20 g sviesto

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Batatus nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska bei pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Sustatykite pjaustytus batatus į troškinimo puodą vertikaliai, kad griežinėliai remtųsi vienas į kitą ir būtų kiek pasvirę.

Pašaukite puodą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes. Česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį – taip pat.

Tarp keptų batatų griežinėlių troškinimo puode sukaišiokite česnakus bei sūrį, viską apibarstykite rozmarinais ir kepkite orkaitėje dar 15–20 minučių.

Keptos morkytės su avinžirniais ir medumi

Jums reikės:

•           1 kg morkų

•           ½ a. š. druskos

•           ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų

•           3 v. š. alyvuogių aliejaus

•           400 g konservuotų avinžirnių

•           4–5 šakelių čiobrelių

•           Medaus

•           2 v. š. smulkintų petražolių

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Morkas nuplaukite, nulupkite, tuomet apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską išmaišykite.

Prieskoniais padengtas morkas išdėliokite kepimo skardoje ir pašaukite į įkaitusią orkaitę.

Kai morkos suminkštės ir dailiai apskrus (maždaug po 30 minučių), į skardą suberkite nusausintus avinžirnius, išdėliokite čiobrelių šakeles, viską apliekite medumi ir kepkite orkaitėje dar maždaug 20 minučių.

Galiausiai papuoškite patiekalą petražolėmis ir patiekite.

Brokolių piurė

Jums reikės:

•           700 g brokolių

•           80 g svogūnų

•           2 skiltelių česnako

•           2 laiškinių svogūnų

•           120 g bulvių

•           30 v. š. alyvuogių aliejaus

•           800 ml vandens

•           50 g šviežių petražolių

•           1 a. š. druskos

•           ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų

•           60 g mocarelos

Gaminame:

Daržoves nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, brokolius išskaidykite žiedynais, brokolio kotą, svogūnus, česnakus, svogūnų laiškus, petražoles susmulkinkite, baltąją laiškinių svogūnų dalį – svogūnėlį – supjaustykite žiedeliais ir viską po truputį berkite į puodą su įkaitintu aliejumi.

Pirmiausia pakepinkite svogūnus, tuomet suberkite bulves, brokolių kotus, česnakus bei laiškinių svogūnų svogūnėlius, įpilkite šlakelį vandens ir aukštoje temperatūroje viską troškinkite apie 15 minučių.

Jei vanduo išgaruoja, jo vis papildykite.

Kai daržovės suminkštės, į puodą suberkite brokolių žiedynus, supilkite visą likusį vandenį, suberkite petražoles, pagardinkite druska bei pipirais ir dar 5 minutes pavirkite.

Galiausiai viską sutrinkite rankiniu trintuvu.

Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

Vainikuokite patiekalą mocarelos sūriu, svogūnų laiškais.

Skanaus!

Sidebar placeholder