5 populiariausios klaidos kepant daržoves, kurios gali sugadinti patiekalą

Pasitaiko, kad net labiausiai patyrusios šeimininkės kepdamos daržoves padaro keletą klaidų, kurios iškart atsiliepia patiekalo skoniui. Papasakosime jums apie penkias populiariausias klaidas, kurių nereikėtų daryti, tada keptos daržovės išeis labai skanios.

Kokios yra populiariausios klaidos kepant daržoves?

Neteisingas pjaustymas griežinėliais. Jei daržoves supjaustysite nevienodai, jos negalės tinkamai iškepti, todėl visi gabalėliai turėtų būti maždaug vienodo dydžio. Priešingu atveju dideli gabaliukai bus žali, o maži, atvirkščiai, sudegs arba išdžius.

Įrankiai. Geriausia daržoves kepti keramikiniuose arba stikliniuose induose. Jei imsite metalinę kepimo skardą, ji būtinai turi būti išklota pergamentiniu popieriumi, kad daržovės nepriliptų.

Dažnas maišymas lemia tai, kad daržovės virsta tyre, nes šio proceso metu intensyviai išsiskiria sultys. Profesionalūs virėjai rekomenduoja daržoves maišyti tik du kartus - kepimo pradžioje ir pabaigoje.

Augalinio aliejaus trūkumas. Tokioms daržovėms, kaip bulvės, morkos ar baklažanai, reikia pakankamai saulėgrąžų aliejaus arba sviesto, tai turės tiesioginės įtakos patiekalo tekstūrai ir sodriam skoniui. Daržoves būtina gerai patepti bet kokiu aliejumi, tada kepdamos jos neišdžius, bus kreminės ir nepakartojamo skonio.

Skirtingų rūšių daržovių maišymas. Kiekviena daržovė turi savo kepimo laiką. Pavyzdžiui, bulvės ir burokėliai kepa ilgiau nei baklažanai ir cukinijos. Norėdami kartu kepti skirtingas daržoves, lėčiau kepančias turėtumėte supjaustyti mažais gabalėliais.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder