Abejingų nepaliekantis desertas – už centus: restorane jo kaina gali siekti net ir 8 eurus

Kad restoranuose už mėgstamus patiekalus neretai permokame, žino visi. Tačiau ar kada susimąstėte, jog gyvenimą kur kas saldesniu paverčiantį desertą, kurio kaina restoranuose neretai siekia 8 eurus, namuose nesunkiai galite pasigaminti už vos daugiau nei pusę euro? 

Būtent tą atskleis šio sekmadienio TV3 laida „La maistas. Iššūkis“, kuri žiūrovams padeda ne tik tobulėti virtuvėje, bet ir sutaupyti.

Šios laidos tema – patiekalai iš kiaušinių, todėl žiūrovai išvys net du skirtingus, tačiau labai populiarius patiekalus. Viktorija gamins pusryčiams valgomą šakšuką, o Sonata – tiesiog burnoje tirpstantį desertą pavlovą. 

Beje, brangiausia jos ragauta pavlova, nors ir buvo labai nedidelė, kainavo net 25 eurus!

Kiaušiniai – vienas universaliausių ingredientų, derančių tiek pusryčių, tiek ir desertų receptuose. Šakšuka – iš šiaurės Afrikos kilęs, tačiau daug kur pasaulyje žinomas patiekalas, gaminamas iš gausybės pomidorų, prieskonių ir keleto kiaušinių. 

Tai – tarsi spalvinga kiaušinienė, iškepta prieskoningame ir tirštame pomidorų padaže.

O jei norite saldaus stebuklo, pavlova – kaip tik jums. Tai – desertas, dėl kurio kilmės vis dar pykstasi Naujoji Zelandija ir Australija. Traškus morengas, švelni grietinėlė ir švieži vaisiai sukuria lengvą, tiesiog burnoje tirpstantį malonumą.

Šie patiekalai puikiai įrodo, kaip kiaušiniai gali virsti kulinariniais šedevrais bet kurioje virtuvėje. Ir visai nesvarbu, valgysite juos sūriai, ar saldžiai.

Kaip pasigaminti šiuos patiekalus, kokia yra jų paslaptis ir kuris labiau sužavės vedėjus, sužinosite jau šį sekmadienį. O iki tol laidos komanda dalijasi tobulu pavlovos receptu. Gaminkite kartu su „La maistas. Iššūkis“!

Lengva it debesėlis pavlova su mandarinais

Reikės:
180 g kiaušinio baltymų;
300 g cukraus;
8 g kukurūzų krakmolo;
250 g grietinėlės;
250 g maskarponės;
40 g cukraus;
5-6 mandarinų;
šakelės rozmarino.

Gaminimo eiga

Į dubenį dedame kiaušinių baltymus, beriame cukrų, druską ir kukurūzų krakmolą. Plakame vis intensyviau apie 15 minučių, kol baltymai tampa blizgūs ir standūs. Ant kepimo popieriaus sudedame morengo masę ir kepame 110 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Vėliau sumažiname temperatūrą iki 100 laipsnių ir kepame dar 45 minutes.

Kol pavlova kepa, gaminame kremą: išplakame maskarponę su grietinėle ir cukrumi. Kremą sudedame ant morengo, papuošiame mandarinais ir rozmarino šakele. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder