
Auksinė vištiena su neįtikėtinai traškia plutele: kuo reikia patepti - gudrybė, kurios nežinojote
Paruošti apetitą keliančią paukštienos vakarienę, ypač vištos, yra menas, kurį įvaldyti nori bene kiekviena šeimininkė.
Lengviau paruošti skerdenos dalis nei visą vištą, tačiau tai vis tiek įmanoma.
Sužinokite, kaip pasiekti, kad plutelė būtų traški ir sultinga, ir kiek laiko viščiuką reikėtų kepti orkaitėje.
Kaip orkaitėje padaryti traškią plutelę
Kompanijos „Simply Recipes“ ekspertai „Express“ straipsnyje pasidalijo, kuo apvolioti vištieną, kad plutelė būtų neįtikėtinai traški ir apetitiška.
Jie sako, kad tinkamas ingredientas yra kiekvienoje virtuvėje, tačiau mažai kas jį taip naudoja.
Jie siūlo atidžiau pažvelgti į valgomąją sodą - vos šaukštelis miltelių kartu su kitais prieskoniais ir marinatais pagreitina odos dehidratacijos procesą.
Pagrindinė užduotis - ištirpdyti visus riebalus, tik tada pasieksite norimą rezultatą.
Kartu svarbu neperdžiovinti mėsos, įdėti optimalų prieskonių kiekį, t. y. nesugadinti patiekalo.
Pasak virėjų, soda padidina odos pH lygį, ji tolygiau paruduos ir įgaus tokią traškią plutelę, kad nustebsite. Vizualiai ji primins tikrą keptą vištieną, o ne orkaitėje keptą vištieną.
Kaip kepti vištieną orkaitėje ant kepimo skardos - receptas
Yra patikrintas receptas, kaip orkaitėje iškepti vištą visą, kad ji būtų sultinga ir kartu su traškia plutele. Svarbu laikytis kepimo technologijos - tada viskas pavyks.
Ingredientai:
Vištiena;
saulėgrąžų aliejaus;
paprika, karis, medus, garstyčios, maltas česnakas, druska - po vieną valgomąjį šaukštą;
maltų pipirų (galite naudoti mišinį) ir sodos - arbatinį šaukštelį.
Gaminimas:
Paimkite nedidelį dubenėlį, sudėkite į jį ištirpintą medų, garstyčias ir saulėgrąžų aliejų.
Suberkite prieskonius, pipirus, druską ir sodą. Viską gerai išmaišykite.
Vištieną nuplaukite, sausai nušluostykite servetėlėmis arba popieriniais rankšluosčiais.
Tai reikia padaryti būtinai, kitaip naudojamas marinatas nubėgs ant skerdenos.
Paruoštu mišiniu aptepkite visas paukščio puses, vidų ir išorę.
Palikite šaldytuve 1 valandai arba per naktį, kad mėsa įsigertų prieskonių.
Padėkite skerdeną ant kepimo skardos arba į kepimo formą, kojas suriškite virvele (geriausia kulinarine), o sparnus uždenkite folija, nes kitaip jie sudegs, įdėkite viščiuką kepti į iki 200-220 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.
Jei nežinote, kokį režimą naudoti, kad orkaitėje ant vištienos susidarytų plutelė, galite nustatyti „Grill“ arba „Double-Sided Heat“, tačiau tai nesvarbu.
Dėl sodos ir prieskonių rinkinio plutelė išeis tokia, kokia yra, nesvarbu, kokioje orkaitėje.
Kepkite paukštį 60 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje, periodiškai apipildami mėsą sultimis iš formos dugno.
Kai viščiukas bus paruoštas, jį galima patiekti su daržovėmis ar bet kokiu kitu garnyru.
Rašyti komentarą