
Be acto ir per porą minučių: „Michelin“ šefas atskleidė, kaip pasigaminti „tobulą“ virtą kiaušinį
„Michelin“ žvaigždute apdovanotas virtuvės šefas Paulas Fosteris parodė, kaip pasigaminti kiaušinius namuose nenaudojant acto, rašo express.co.uk.
„Aš jums parodysiu, kaip pasigaminti patį tobuliausią kiaušinį. Žinau, kad daugeliui žmonių tai yra „priešas“, - pažymėjo jis. - Nedėkite acto į vandenį, jums jo nereikia“.
Kaip tinkamai paruošti plaktą kiaušinį - Paul Fosterio metodas
Pasak virtuvės šefo, kiaušinis turi būti kuo „šviežesnis“ ir kambario temperatūros. Jo gaminimo metodas yra toks:
Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies.
Paimkite sietelį ir į jį virš dubens įmuškite kiaušinį.
Kai vanduo puode užvirs, sumažinkite ugnį, išmaišykite, supilkite kiaušinį iš sietelio į vandenį ir virkite porą minučių.
„Jums nereikia jo plakti ar kurti piltuvėlio. Maišymas (prieš dedant kiaušinį į vandenį) padeda jam judėti, todėl jis neprilimpa prie puodo dugno“, - pažymėjo virtuvės šefas.
Pasak jo, labai svarbu, kad vanduo neužvirtų, kol kiaušinis verda:
Vienas iš dalykų, kurių nereikėtų daryti, yra pasiduoti pagundai padidinti karštį.
Fosteris taip pat patarė niekada nedėti virto kiaušinio tiesiai ant skrebučio.
Pagardinkite jį jūros druska, maltais juodaisiais pipirais: „Ir tai viskas, ko jums reikia“.
Rašyti komentarą