Skoniu toks patiekalas praktiškai nesiskiria nuo ruošto su aliejumi. Be to, jis būna kvapnus ir labai minkštas. Papildomu pliusu galima pavadinti tai, kad keptų bulvių gaminimas pagal šį metodą yra pakankamai greitas.
Kaip sveikai išsikepti bulves: variantas be augalinio aliejaus
Pirmiausia reikėtų kruopščiai nuplauti ir nuvalyti bulves, supjaustyti jas nedideliais gabalėliais. Svarbu stengtis, kad jie būtų maždaug vienodo dydžio. Tai padės užtikrinti tolygų daržovių apkepimą iš visų pusių ir suteiks patiekalui apetitišką išvaizdą.
Dabar reikia paimti keptuvę ir pastatyti ją ant vidutinės ugnies. Gerai įkaitinkite keptuvės paviršių. Šiuo atveju gali tikti net keptuvė be nelimpančios dangos.
Pagrindinė bulvių kepimo be augalinio aliejaus paslaptis yra ta, kad sudėjus bulves ant sausos keptuvės reikia įpilti apie 50-70 ml vandens ir uždaryti dangtį. Dėl garų daržovės taps minkštos ir greitai iškeps net be augalinio aliejaus. Kartu bulvės neprilips prie patiekalo.
Maždaug po 10 minučių bulvės bus pakankamai minkštos. Vanduo turėtų beveik visiškai išnykti. Dabar patiekalo skoniui paryškinti galite pridėti šviežių žolelių, žaliųjų svogūnų, mėgstamų prieskonių. Nuimkite dangtį ir toliau kepkite bulves dar 7-10 minučių, kol atsiras skani auksinė plutelė.
Rašyti komentarą