Idealios kruopų ir vandens proporcijos
Svarbiausia yra laikytis teisingų proporcijų. Kad grikiai būtų birūs, imkite:
1 puodelis grikių ir 2-2,5 puodelio vandens.
Standartinis santykis yra 1:2. Tačiau jei norite minkštesnės košės, skysčio kiekį galite padidinti iki 2,5 puodelio.
Kaip virti birią grikių košę
Kad košė būtų ne tik skani, bet ir graži, svarbu atsižvelgti į keletą niuansų:
Tinkamas kruopų paruošimas
Prieš ruošiant maistą grikius reikia kruopščiai nuplauti.
Jei kruopos neskrudintos, jas galima šiek tiek padžiovinti.
Norint sustiprinti skonį, rekomenduojama grikius 2 minutes apvirti ant sausos keptuvės.
Kada pilti kruopas
Jei norite klampios košės, grikius užpilkite šaltu vandeniu.
Jei norite birios konsistencijos, grikius pilkite tik į verdantį vandenį.
Virimo procesas
Virkite košę ant silpnos ugnies, kol visiškai išgaruos skystis.
Vanduo arba sultinys turi visiškai įsigerti į kruopas.
Išjungę kaitlentę, palikite košę 5-10 minučių po dangčiu, kad ji „pasiektų“ idealią būseną.
Tik tada ją galima atsargiai maišyti.
Papildomi skonio akcentai
Į išvirtą košę galite įdėti sviesto arba lydytų taukų.
Yra posakis: „Grikių košė mėgsta lašinius“.
Svarbi taisyklė: nemaišykite košės anksčiau laiko
Pagrindinė klaida yra ankstyvas maišymas. Jei tai padarysite, kol vanduo dar visiškai neįsigėrė, kruopos praras savo struktūrą ir pavirs klampia mase. Tik visiškai išgaravus skysčiui, košę galima atsargiai maišyti.
Šaltinis: rsute
Rašyti komentarą