Reikės:
- Bulvės - 300-400 g
- Krabų lazdelės - 100 g
- Morkos - 1 vnt.
- Kietasis sūris - 50 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Druska - pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
- Miltai (apvoliojimui) - 2 valg. šaukštai.
- Augalinis aliejus (kepimui) - 5-7 šaukštai.
Gaminimas:
- Nulupkite bulves, supjaustykite jas gabaliukais ir suberkite į puodą. Į puodą supilkite vandenį (kad apsemtų bulves) ir pastatykite ant didelės ugnies.
- Kai vanduo užvirs, pasūdykite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite bulves po dangčiu, kol suminkštės (apie 20 minučių).
- Kai bulvės išvirs, nusausinkite. Bulves sutrinkite bulvių trintuvu. Atvėsinkite bulvių košę.
- Nulupkite morkas. Morkas ir kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
- Išimkite krabų lazdeles iš pakuotės ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Į bulvių košę įmuškite kiaušinį. Pagardinkite pagal skonį. Išmaišykite.
- Sudėkite tarkuotas morkas ir sūrį. Sudėkite krabų lazdeles. Sumaišykite bulves su sūriu, morkomis ir krabų lazdelėmis.
- Miltus suberkite ant pjaustymo lentelės. Iš bulvių masės suformuokite kotletus, suteikite jiems apvalią formą ir iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sudėkite į jį bulvių kotletukų porciją ir kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos.
- Taip apkepkite visus kotletus, prireikus įpilkite daugiau aliejaus.
Patiekti tokius bulvių kotletus galima ir karštus, ir atvėsintus.
Gero apetito!
Rašyti komentarą