Bulvių kotletai su krabų lazdelėmis: pigūs, sotūs ir labai skanūs - lengviau nebūna!

(1)

Neįprastus bulvių paplotėlius su krabų lazdelėmis lengva paruošti, o jie atrodo labai originaliai. Sotūs daržovių kotletai dar skanesni ir įdomesni. Verta išbandyti!

Reikės:

  • Bulvės - 300-400 g
  • Krabų lazdelės - 100 g
  • Morkos - 1 vnt.
  • Kietasis sūris - 50 g
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Druska - pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
  • Miltai (apvoliojimui) - 2 valg. šaukštai.
  • Augalinis aliejus (kepimui) - 5-7 šaukštai.

Gaminimas:

  1. Nulupkite bulves, supjaustykite jas gabaliukais ir suberkite į puodą. Į puodą supilkite vandenį (kad apsemtų bulves) ir pastatykite ant didelės ugnies.
  2. Kai vanduo užvirs, pasūdykite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite bulves po dangčiu, kol suminkštės (apie 20 minučių).
  3. Kai bulvės išvirs, nusausinkite. Bulves sutrinkite bulvių trintuvu. Atvėsinkite bulvių košę.
  4. Nulupkite morkas. Morkas ir kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  5. Išimkite krabų lazdeles iš pakuotės ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  6. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį. Pagardinkite pagal skonį. Išmaišykite.
  7. Sudėkite tarkuotas morkas ir sūrį. Sudėkite krabų lazdeles. Sumaišykite bulves su sūriu, morkomis ir krabų lazdelėmis.
  8. Miltus suberkite ant pjaustymo lentelės. Iš bulvių masės suformuokite kotletus, suteikite jiems apvalią formą ir iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
  9. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sudėkite į jį bulvių kotletukų porciją ir kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos.
  10. Taip apkepkite visus kotletus, prireikus įpilkite daugiau aliejaus.

Patiekti tokius bulvių kotletus galima ir karštus, ir atvėsintus.

Gero apetito!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder