Citrininis alyvuogių aliejaus pyragas

Šis citrininis alyvuogių aliejaus pyragas yra drėgnas ir minkštas, pasižymintis maloniai gaiviu citrinų skoniu.

INGREDIENTAI:

·240 ml alyvuogių aliejaus (patarimus dėl aliejaus pasirinkimo rasite žemiau)

·3 dideli kiaušiniai

·300 g smulkaus cukraus (ir dar 2 šaukštai pabarstymui)

·2 arbatiniai šaukšteliai (10 ml) vanilės ekstrakto

·120 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių

·3 citrinų nutarkuota žievelė

·1 arbatinis šaukštelis (5 g) druskos

· ½ arbatinio šaukštelio (2-3 g) kepimo miltelių

· ½ arbatinio šaukštelio (2-3 g) valgomosios sodos

· 250 g universalių kvietinių miltų

· 240 ml riebaus pieno

· Cukraus pudra papuošimui (nebūtina)

GAMINIMO EIGA:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite 23 cm skersmens atsegamą kepimo formą: gerai ištepkite dugną ir šonus riebalais, o dugną išklokite kepimo popieriaus apskritimu. Formos išorę apvyniokite folija, kad kepant neištekėtų skystis.

2. Dideliame dubenyje plakimo šluotele išplakite alyvuogių aliejų, kiaušinius ir 300 g cukraus.

3. Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite citrinos žievelę ir supilkite citrinų sultis. Trumpai išplakite, kad viskas susimaišytų.

4. Atskirame inde sumaišykite persijotus miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą.

5. Pakaitomis su pienu, per kelis kartus suberkite sausus ingredientus į šlapią masę. Stenkitės nepermaišyti – maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų ruoželių.

6. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Viršų tolygiai pabarstykite likusiais 2 šaukštais cukraus.

7. Kepkite 50–55 minutes. Pyragas turėtų iškilti, o viršus pradėti gražiai rusti. Pastaba: orkaitės skiriasi, todėl jums gali prireikti kepti pyragą ilgiau, kad jis iškeptų centre. Jei pastebite, kad pyrago viršus per greitai ruduoja, kepimo pabaigoje pridenkite jį folijos lakštu.

8. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam apie 10 minučių atvėsti formoje. Tada atsargiai išimkite pyragą iš formos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.

9. Prieš patiekiant, jei norite, atvėsusio pyrago viršų galite pabarstyti cukraus pudra.

PASTABOS DĖL KEPIMO

Namų orkaitės nėra labai tikslios. Daugelio orkaičių reali temperatūra gali skirtis nuo nustatytos net 10-15°C. Tai reiškia, kad jei nustatėte 180°C, reali temperatūra gali būti 165°C.

 Atidžiai stebėkite kepimo laiką, nes jis gali skirtis. Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepęs, įsmeikite medinį pagaliuką į centrą – jis turėtų išlįsti švarus arba su keliais trupinukais. 

Jei pagaliukas aplipęs šlapia tešla, kepkite pyragą dar šiek tiek ilgiau.

Šaltinis: www.theviewfromgreatisland.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder