Dienoms niaukstantis norisi „komforto“ maisto: kibinai patiks visai šeimai
(1)Kibinams reikės:
200 gramų sviesto;
500 gramų kvietinių miltų;
2 kiaušinių;
200 gramų grietinės;
druskos,
500 gramų maltos kiaulienos mėsos ar kapotos mėsos;
pipirų;
1 kiaušinio aptepimui.
Į dubenį sutarkuojame sviestą, supilame miltus ir tol trupiname sviestą maišydami su miltais, kol gausime smulkius trupinėlius. Vėliau po truputį dedame grietinę ir įmušame kiaušinius, įberiame druskos.
Viską gerai sumaišius išminkome tešlą, įsukame į maistinę plėvelę. Ją reikia palikti šaldytuve 2 valandoms.
Kol tešla laukia savo eilės, reikia pasiruošti mėsos įdarą. Galima rinktis kapotą mėsą arba maltą mėsą, dėti į mėsą tarkuoto svogūno (kas nemėgsta šio skonio – nebūtina). Į mėsą beriame druskos ir pipirų, dedame grietinės ir gerai išmaišome.
Ištraukusi tešlą iš šaldytuvo, imame po nedidelį gabalėlį (daliname tešlą į 12 dalių), kočiojame apskritimus, dedame į vidų mėsos ir perlenkiame.
Formuojame iš perlenktų kraštų pynutes arba tiesiog užspaudžiame ir pirštais padarome bangeles. Suformuotus kibinus rikiuojame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, aptepame kiaušinio plakiniu.
Kibinai keps apie 30-35 minutes iki 180 laipsnių laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Belieka išsivirti puodelį sultinio ir galima mėgautis vakariene.

Rašyti komentarą